Hakkari'deki Çatışma - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Çatışma

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Aydoğmuş, Ankara'daki tedavisinin ardından Karaman'daki baba ocağına döndü.

18.08.2012 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Aydoğmuş, Ankara'daki tedavisinin ardından Karaman'daki baba ocağına döndü.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu olan Aydoğmuş, yüksek hızlı trenle Konya'ya ardından da hızlandırılmış trenle Karaman'a geldi.

Aydoğmuş'u Karaman Tren Gar'ında babası Musa Aydoğmuş ve Karaman Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz ile yakınları ve arkadaşları karşıladı.

Bacaklarında ve sırtında yaralar olmasına rağmen yürüyebildiğini söyleyen Aydoğmuş, Albay Boz'un da ısrarlarıyla sedye ile ambulansa taşındı. Aydoğmuş, daha sonra baba evine götürüldü.

Anne Kiraz Aydoğmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun çatışmada yaralandığı söylendiğinde, oğlunun şehit olduğunu ancak bunun kendisinden gizlendiğini düşündüğünü belirtti.

Oğlunun şehit olduğunu düşünerek içine bir acı saplandığını ifade eden anne Aydoğmuş, "O anı unutamıyorum. Ancak oğlumla telefonla konuşunca onun yaşadığına inanabildim. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Allah'ım onu çocuğuna, bizlere bağışladı. Evlat acısı çok zor. Şimdi oğlum yanımda çok sevinçliyim. Buna binlerce şükür" diye konuştu.

Anne ve babasının ellerini öperek, onlara sarılan Uzman Çavuş Ahmet Aydoğmuş ise baba ocağında olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuş, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralanmıştı.

Muhabir : Mehmet Çetin/ Rıfat Yerlikaya

Yayıncı : Mürsel Çetin/ A. Fatih Tekcan - KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement