Hakkari'deki Cilo-Sat Dağları'na Nefes Kesen Tırmanış - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Cilo-Sat Dağları'na Nefes Kesen Tırmanış

Hakkari'deki Cilo-Sat Dağları'na nefes kesen tırmanışHAKKARİ'de, ünlü dağcı Tunç Fındık'ın da aralarında bulunduğu 4 dağcı, Cilo -Sat dağları'ndaki Gareşüşini zirvesindeki kayalıklara, nefes kesen bir tırmanış gerçekleştirdi.

31.10.2017 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'deki Cilo-Sat Dağları'na nefes kesen tırmanış

HAKKARİ'de, ünlü dağcı Tunç Fındık'ın da aralarında bulunduğu 4 dağcı, Cilo -Sat dağları'ndaki Gareşüşini zirvesindeki kayalıklara, nefes kesen bir tırmanış gerçekleştirdi.

Hakkari'de Cilo Doğa Dağcılık ile Zirve Dağcılık Temsilciliği tarafından yapılan organizasyonla, ünlü dağcı Tunç Fındık, Milli Dağcı Cemal Zerepcan, Ankara'dan gelen Halil Korkmaz ile Hakkarili Dağcı Hacı Tansu, Hakkari'deki Cilo-Sat dağlarında bulunan Gareşüşini zirvesine tırmanış yaptı. 3 gün Cilo-Sat dağlarında kamp kuran 4 dağcı, dik kayalıklara yaptıkları tırmanışrla adeta nefes kesti.

HAKKARİ'NİN GÜZELLİKLERİNİ YANSITIYORUZ

Hakkari'nin dağcılığa elverişli bir kent olduğunu belirten Cilo Doğa Dağcılık Derneği ve Zirve Dağcılık Kulübü Hakkari il Temsilcisi Hacı Tansu, amaçlarının Hakkari'nin güzelliklerini yansıtmak olduğunu söyledi. Tansu, "Tanıtım için bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. Hakkari'de kaya tırnanışına uygun çok elverişli yerler var. Bu bölgenin turizme açılmasını istiyoruz. 2015 yılından beri güvenlik nedeniyle bu dağlara çıkıp bu tür etkinlikleri yapamıyorduk.Sat dağları iki yıl aradan sonra dağcıları ağırladı. Geçmişten bugüne değişik tarihlerde Hakkari dağlarına tırmanışlar gerçekleştirildi. Ancak bölgede o kadar çok dağ var ki; yıllarca değişik bölge ve rotalardan tırmanışlar yapılsa bile yeniden yeni rotalar açılabilir. Bizler de 2 yıl aradan sonda Sat başı zirvesine doğu rotasından tırmanış düzenledik. Bu tırmanışa dünyaca ünlü ve dünyadaki 8 binlik dağların 12 tanesine çıkmış dağcılığın üstadı Tunç Fındık ve ekibinin gelip liderlik yapmaları Hakkari dağcılığı açısından çok önemlidir. Dağcılık Federasyonu'nun iki önemli sporcu dağcısını Hakkari de ağırlamaktan ve birlikte tırmanış yapmaktan son derece mutluyuz. Hedefimiz yurt içi ve yurt dışı dağcılara öncülük yaparak, bu dağları dağcılık ve doğa sporları alanında hak ettiği yere gelemsini sağlamaktır. Cilo Dağcılık ve Zirve Dağcılık olarak Hakkari de bu yeterliliğe sahibiz. Yıllardır yürttüğümüz doğa sporları alanında Hakkari'ye hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi

HAKKARİ DAĞLARI OLAĞANÜSTÜ

Hakkari dağlarına 3'üncü gelişi olduğunu belirten ünlü dağcı Tunç Fındık ise, Hakkari dağlarının başka hiç bir bölgenin dağlarına benzemediğini söyledi.Fındık,"Her bölgesi ayrı özellik ve güzelliklere sahip dağlardır. Himalayalar, alpler ve dünyanın değişik noktalarında tırmanışlar yaptım, ancak Hakkari dağları olağan üstü yerler. Önceleri Hakkari dağlarında tırmanış yapmak bizler için hayal gibi bir şeydi. Fakat Hacı Tansu sayesinde bu dağlara gelmeye başladık ve değişik bölgelerde tırmanışlar yaptık. Cilo ve Sat dağlarına değişik bölgelerden dağcı getiren Hacı bey için önemli bir şanstır. Bizler de bu şansı değerlendirip bundan sonra da Cilo ve Sat dağlarına tırmanışlara geleceğiz." diye konuştu.

Hakkari\'deki Cilo-Sat Dağları\'na Nefes Kesen Tırmanış
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Cilo-Sat Dağları'na Nefes Kesen Tırmanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İran-İsrail Gerilimini Görüşecek
    08:57 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İran-İsrail Gerilimini Görüşecek

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, İran-İsrail gerilimi ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere toplanacak. Toplantıda ayrıca Gazze'deki durum, terör operasyonları, ekonomi gündemi ve öğretmen atamaları da görüşülecek.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.


Advertisement