Hakkari'deki Kayak Merkezi, İran ve Iraklıları Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Kayak Merkezi, İran ve Iraklıları Bekliyor

Hakkari\'deki Kayak Merkezi, İran ve Iraklıları Bekliyor

HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ndeki kayak pistinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla, 2 ay önce çalışmalarına başlanan 1200 metre uzunluğundaki pist ve dörtlü telesiyej çalışmalarında sona gelindi.

09.12.2018 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ndeki kayak pistinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla, 2 ay önce çalışmalarına başlanan  1200 metre uzunluğundaki pist ve dörtlü telesiyej çalışmalarında sona gelindi. 15 milyon TL'ye mal olan kayak pistinde incelemelerde bulunan Vali İdris Akbıyık, Merga Bütan Kayak Merkezi'nin Hakkari, Van ile komşu ülkeler Irak ve İran'ın kayak ve dağ turizminde önemli bir merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Merga Bütan'daki Kayak Merkezi ulusalararası yarışmaların yapılabileceği düzeye getirilmesi için daha önce 900 metre olan pist 1200 metreye çıkarılırken, telesiyej sayısı da 4 oldu. Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi ile Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKA) destekleriyle yapılan kayak pisti için 15 milyon TL mal olduğu belirtildi. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beraberindeki Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü ile birlikte  çalışmalarında sona gelinen kayak merkezinde incelemelerde bulunup bilgi aldı.

Vali Akbıyık, Hakkari Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında imzalanan protokol ile Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi'nin tamamlanma  aşamasına geldiğini söyledi.

'KOMŞU ÜLKELERİN GÖZDESİ OLMAYA ADAY'

Merga Bütan  Kayak Merkezi'nin Hakkari, Van ve komşu ülkeler Irak ile  İran'ın kayak ve dağ turizminde önemli bir merkezi olmaya aday olduğunu belirten Vali Akbıyık, "Şu anda Türkiye'de kar kalınlığının en fazla olduğu yer Merga Bütan Kayak Merkezi. Burada yaklaşık bir buçuk metre kar bulunuyor. Ne Erciyes'te, ne Uludağ'da ne de Palandöken'de bu kadar kar yok. Şu anda telesiyej çalışmalarımız bitmek üzere. Yaklaşık 3 kilometrelik bir kayak alanı ortaya çıkacak. Telesiyej uzunluğu 1.180 metredir. Bu proje DAKA ve Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Hakkarililere hayırlı uğurlu olsun. Bugün kar yağışından dolayı kayak yapılamıyor. Ama önümüzdeki hafta vatandaşlarımız burada kış turizmini yaşayacaklar karın, dağın, hayatın tadını çıkaracaklar" dedi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Kayak Merkezi, İran ve Iraklıları Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement