Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in Sakarya'daki baba ocağında üzüntü hakim.24 yaşındaki Keleş'in şehadet haberi, Karasu ilçesindeki Tepetarla Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ile annesi Cemile Keleş'e, askeri yetkililer tarafından verildi.

30.07.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in Sakarya'daki baba ocağında üzüntü hakim.

24 yaşındaki Keleş'in şehadet haberi, Karasu ilçesindeki Tepetarla Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ile annesi Cemile Keleş'e, askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberi alan Keleş ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babaevinin önüne çok sayıda Türk bayrağı asıldı. Komşuları ve akrabaları taziye için şehidin baba ocağına geldi.

Yedi kardeşten dördüncüsü olan Keleş'in yaklaşık 2 yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu, cenazesinin yarın öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

"Vatan sağ olsun"

Şehidin ağabeyi Hüseyin Keleş, kardeşiyle en son iki gün önce telefonda konuştuklarını belirterek, "İyi olduğunu söylemişti. Sesi de iyi geliyordu. Beklenmedik bir şey. Gönül isterdi ki olmasın ama vatan sağ olsun. Yaklaşık bir ay önce hava değişimine gelmişti. En son o zaman gördüm. Askere gitti, asker olmaya devam edeceğini söyledi, biz de bir şey diyemedik." diye konuştu.

Kardeşinin hayallerini daha çok annesine anlattığını ifade eden Keleş, annesine "Ev yaptıracağım. Sana hak ettiğin hayatı yaşatacağım." dediğini ancak ömrünün yetmediğini söyledi.

Keleş, "Bu yıl izne geldiğinde 'Evi yaptıralım.' dedi. Yılbaşına doğru yapacaktık ama biz yapsak da o göremeyecek." dedi.

Şehidin ağabeyi Burhan Keleş de akşam saatlerinde birliğindeki arkadaşlarından kardeşinin yaralandığını duyduklarını anlattı.

Önce ağır yaralı haberi alabildiklerini ancak gece saatlerinde şehadet haberinin geldiğini belirten Keleş, "Kardeşimle her gün konuşurduk, son iki gündür görüşemedik. Operasyonlarda olduğu için telefonları kapalı oluyor. İki gündür konuşmadık, kardeşim şehit olmuş. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun." şeklinde konuştu.

Keleş, kardeşinin ağustos ayında izin alıp geleceğini söylediğini anlatarak, "Darbe olayı olunca izinleri de iptal oldu ama nasip değilmiş. Mekanı cennet olsun. 13 aylık oğlumu çok severdi, sürekli resim isterdi. 'Beraber araba alıp yeğenimle gezeriz.' diyordu." ifadelerini kullandı.

Çukurca-Hakkari karayolunun Doğanlı bölgesinde dün, terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement