Hakkari - İHD Genel Başkanı Türkdoğan: 'Eller Tetikten Çekilmeli' -1 - Son Dakika
Güncel

Hakkari - İHD Genel Başkanı Türkdoğan: 'Eller Tetikten Çekilmeli' -1

Hakkari - İHD Genel Başkanı Türkdoğan: \'Eller Tetikten Çekilmeli\' -1

İHD Genel Başkanı Türkdoğan: 'Eller tetikten çekilmeli' HAKKARİ'deki temaslarının ardından bu sabah Yüksekova ilçesine gitmek isteyen İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan başkanlığındaki STK temsilcileri, devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giremedi.

27.08.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Genel Başkanı Türkdoğan: 'Eller tetikten çekilmeli'

HAKKARİ'deki temaslarının ardından bu sabah Yüksekova ilçesine gitmek isteyen İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan başkanlığındaki STK temsilcileri, devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giremedi. Hakkari'ye dönen Öztürk, belediye önünde yaptığı açıklamada, tansiyonun düşmesi için ellerin tetikten çekilmesi gerektiğini söyledi.

Dün öğle saatlerinde Hakkari'ye gelen İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan başkanlığındaki Kesk Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türk Tabipler Birliği Komite Konsey üyesi Dr. Şehmus Gökalp, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve Hakkari Belediye Eş Başkan Vekili Saniye Özkan'ı ziyaret etti. Ardından da kentteki STK'larla bir araya gelip bölgede yaşanan çatışmalı süreçle ilgili bilgi aldı.

İHD Genel Başkanı Türkdoğan ve beraberindekiler bugün de çatışmaların olduğu Yüksekova İlçesi'ne gitti. Ancak, Türkdoğan ve beraberindekiler, ilçe girişinde güvenlik güçleri tarafından geri çevrildi. Hakkari'ye geri dönen Türkdoğan ve beraberindekiler, burada üzerinde tutuklu Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin 'İrademi özgür bırak' yazısının bulunduğu Belediye binası önünde açıklamalarda bulundu. Yüksekova'da yaşanan çatışmalarda 3 ölü teyit edilmekle birlikte çok fazla insanın yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını da anlatan Türkdoğan şunları söyledi: "Yer yer çeşitli çatışmaların yaşandığına dair bilgi var. 3 bin insanın sokakta olduğu ve bu çatışmaları durdurmak için alanda bulunduğu ifade ediliyor. Yani oradaki HDP Milletvekili sayın Zeydan'ın bize verdiği bilgi bu. Dolayısıyla halkın can güvenliğinin sağlanması bakımından da bir an önce askerlerin, polislerin kışlalarına, karakolalarına geri çekilmesi ve bu çatışmayı sona erdirmesi ve yine eğer gerçekten silahlı militanlar varsa onların da çekilmesi ve bu çatışmanın sona erdirmesi gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü halk üzerinde daha fazla şiddet uygulanmamalı."

Çözüm ve barış sürecinin herkes için gerekli olduğunu da belirten Türkdoğan, "Barış ve çözüm süreci hepimiz için çok gereklidir. PKK'nın da bir daha oturup düşünmesi gerekir. Bir an önce bizler silahlar susması gerektiğini düşünüyoruz. Bir an önce tekrar ellerin tetikten çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Daha fazla halkın can kayıplarının, daha fazla kötü muameleye, daha bunun gibi bir çok hak ihlallerenin yaşanmasına katlanılmaz olduğunu söylemek istiyorum. Umuyorum ki, bizim burada oluşumuz, bu feryadımız bir işe yarar ve bu çatışmalar bir an önce durur. Çünkü Yüksekova halkının şu an huzura ihtiyacı var. Yaralıların tedavi edilmeye ihtiyacı var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari - İHD Genel Başkanı Türkdoğan: 'Eller Tetikten Çekilmeli' -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi
    11:45 Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi

    Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 217 okul ve çevresinde şüpheli şahıslar, araçlar ve metruk binalar kontrol edildi. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 221 okul servis aracı denetlendi ve kurallara uymayan 5 araca ceza kesildi.

  • Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi
    11:44 Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi

    Burdur'da yapılan yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi'nin başkanlığına Levent Tokmaker seçildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan gizli oylama sonucunda, Milliyetçi Hareket Partisi Tefenni Meclis Üyesi Levent Tokmaker, 27 oydan 14'ünü alarak İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

  • Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu
    11:43 Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu

    Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig'in kalan 6 haftalık bölümü için futbolcularına uyarılarda bulunarak, oyuna ve disipline sadık kalan bir takım istediğini belirtti. Avcı, oyuncularıyla yapacağı durum değerlendirmesinde üçüncülük avantajını iyi kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, ciddiyetin ve dikkatin önemini belirtti. Trabzonspor, kalan 6 haftada üçüncülüğünü koruyarak sezonu tamamlamayı hedefliyor.

  • Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi
    11:43 Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

    Tekirdağ'da polis ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda Ayaspaşa Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığını tespit etti. O.D. isimli şahsa ait ikamette yapılan aramada 336 adet uyuşturucu hap ve 12.5 gram bonzai maddesi ele geçirildi. O.D. gözaltına alındı.

  • Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar
    11:42 Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, doktor arkadaşı ile balkonda tartışan sağlık memuru, 3. kattan kendini boşluğa bıraktı. Talihsiz adam hayatını kaybederken, arkadaşının ardından atlayan kadın doktor ise yaralandı. Olayın detayları inceleniyor.

  • Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu
    11:41 Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu

    Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca köyünde yaşayan 80 yaşındaki alzaymır hastası Hüseyin Tilki, dün gece evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Tilki'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı
    11:40 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 1-15 Nisan tarihleri arasında 41 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonlarda bin 655 gram metamfetamin, 204 gram kokain, 16 adet sentetik hap, muhtelif miktarda kubar esrar, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Diğer 30 şüphelinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor
    11:39 Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor

    Sinop'a gelen Bosna Hersekli veteriner Martina Pesa, gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyor. Pesa, burada bir senedir sayısız sokak hayvanının tedavilerini yapmış ve kısırlaştırma ameliyatlarına girmiştir.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı
    11:39 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, 'Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.' dedi.


Advertisement