Hakkari Valisi'nden PKK'lılara Çağrı: Teslim Olun - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valisi'nden PKK'lılara Çağrı: Teslim Olun

Hakkari Valisi\'nden PKK\'lılara Çağrı: Teslim Olun

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, kentte son iki ay içersinde Pişmanlık Yasası'ndan faydalanıp teslim olan PKK'lıların sayısının 8 olduğunu söyledi.

06.09.2012 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, kentte son iki ay içersinde Pişmanlık Yasası'ndan faydalanıp teslim olan PKK'lıların sayısının 8 olduğunu söyledi. Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Alimoğlu, dağdaki diğer PKK'lılara da teslim olmaları çağrısında bulundu.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'i yanına alarak makamında basın açıklaması yaptı. Temmuz ve ağustos aylarında kentte üzücü haberler duyulduğunu kaydeden Vali Alimoğlu, "Bizler ise Hakkari'den sevindirici haberlerin duyurulması için gayret gösteriyoruz. Bunun için tedbirler alıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Dün ve bugün Şemdinli İlçemizde terör örgütüne katılmış 2 vatandaş, 2 insanımız gelip güvenlik kuvvetlerimize silahlarıyla birlikte teslim oldu. Biz bundan sevinç duyduk. Hakkarililerin de sevinç duyacağına inanıyoruz. Bir de buna ilaveten son iki ayda örgüte katılıp da pişman olanların sayısı bunlarla birlikte 8'e çıkmış oluyor" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milletiyle şefkatli ve adaletli olduğunu, kimsenin burnunun kanamasını istemediğini belirten Alimoğlu, "İsteriz ki herkes devletine sığınsın. Devlet-millet hep beraber kardeşçe, insanca yaşayalım. Bu memleket, bu dünya hepimize yeter. O bakımdan bu haberi sevindirici buluyoruz ve bu teslim olanların da benzer durumda olanlara örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Valisi'nden PKK'lılara Çağrı: Teslim Olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement