Hakkari ve Mardinli Çocuklar İstanbul'u Geziyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari ve Mardinli Çocuklar İstanbul'u Geziyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, terör olaylarının yaşandığı Hakkari ile Mardin illerinden getirilen 120 öğrenci, İstanbul'da Boğaz turu yaptı.

24.07.2017 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, terör olaylarının yaşandığı Hakkari ile Mardin illerinden getirilen 120 öğrenci, İstanbul'da Boğaz turu yaptı.

İstanbul Müftülüğünün organizasyonuyla Hakkari ve Mardin'in farklı okullarında eğitim gören ortaokul ve lise seviyesindeki 120 öğrenci bir ay boyunca misafir edilecekleri İstanbul'da Boğaz turuna çıkarak keyifli vakit geçirdi.

Boğaz turuna katılan İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, çocuklarla ilgilenerek öğrencilere İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısı hakkındaki bilgi verdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Projenin yaygınlaştırılarak gelişmesi temennisinde bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çocukların İstanbul gibi bir dünya şehrinde bulunmanın hazzını yaşamalarını, bir öz güven gelişmesini arzu ediyoruz. Tarihi güzelliklere dokunmak, bu havayı solumak, burada çay içmek, denizi seyretmek hatta yunusları görmek ayrı bir keyiftir. Bu tür etkinliklerin sonucunda bir kardeşlik gerçekleşsin istiyoruz. İnşallah önümüzdeki sene projelerimiz kapsamında buradaki 120 çocukla İstanbul'daki 120 çocuğu kardeş yapmayı düşünüyoruz. Belli bir yaşa kadar insan memleketinden, beldesinden ayrılmayınca dünyayı oradan ibaret zannediyor. Ufuklarında bir İstanbul hedefi, bir kardeşlik hedefi olsun istiyoruz."

Mardin'in Derik ilçesinden İstanbul'a gelen 14 yaşındaki İbrahim Eryılmaz, İstanbul'u gezme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Daha önce İstanbul'u hep televizyonda izlediğini belirten Eryılmaz, "Biz hep böyle yerleri televizyonda görüyorduk, burada canlı canlı gördüğümüzde insan daha çok etkileniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi davranıyorlar, 'hepimiz kardeşiz' diyorlar. Gerçekten de öyle, burada iyilik var, kardeşlik var, huzur ve eğlence var." diye konuştu.

Boğaz turu sırasında Yunus balıklarının geçişini gören çocuklar, şaşkınlıkla beraber sevinç yaşadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari ve Mardinli Çocuklar İstanbul'u Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement