Hakkarili Öğrencilere Giyim, Ayakkabı ve Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Öğrencilere Giyim, Ayakkabı ve Kırtasiye Yardımı

Hakkarili Öğrencilere Giyim, Ayakkabı ve Kırtasiye Yardımı

Hakkarili öğrencilere giyim, ayakkabı ve kırtasiye yardımı Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği(UASB), 'Deniz yıldızlarından kardelenlere' adı altında başlattıkları kampanya kapsamında, Hakkari'nin 4 köy okulunda okuyan 700 öğrenciye giyim, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundu.

20.01.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkarili öğrencilere giyim, ayakkabı ve kırtasiye yardımı

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği(UASB), 'Deniz yıldızlarından kardelenlere' adı altında başlattıkları kampanya kapsamında, Hakkari'nin 4 köy okulunda okuyan 700 öğrenciye giyim, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundu.

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği tarafından başlatılan 'Deniz yıldızlarından kardelenlere' kampanyası büyük ilgi gördü. Ege ve Akdeniz'in sularındaki deniz yıldızları ile Hakkari'de karların altından boy atan kardelen çiçeklerden esinlenerek 'Deniz yıldızlarından kardelenlere' adında başlatılan yardım kampanyasında Datça ilçesinden başlayarak kısa süre sonra Türkiye'nin bir çok yerinden destek gördü. Toplanan yardımlar Uluslararası Aktivist Sanaçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, Ulusalararası Fotoğraf Komitesi Başkanı İskan Kazak, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birilği üyeleri gazeteci Mehmet Çil, Şair Atilla Er ve Hakkari Temsilcisi Turgut Besi tarafından öğrencilere teslim edildi.

Hakkari'nin belirlenen köy okullarında öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan UASB Başkanı Işakhan ve beraberindekiler, daha sonra sınıflara geçerek giyim, ayakkabı ve kırtasiye yardımlarını kendi elleriyle öğrencilere teslim etti. Hakkari'de bulunmaktan mutlu olduklarını belirten Işıkhan, "Biz Datça ve İzmir'den buraya geldik. Burdaki amaç, denizyıldızları ile kardelenleri buluşturmak. Yani oradaki çocuklarımızla buradaki çocuklarımızı buluşturmak, tanıştırmak ve o kardeşlik ortamını daha somut olarak Hakkari'de hayata dönüştürmekti. Buradaki çocuklarımıza armağanlarımız da oldu. Bu kampanyanın mimarı Hakkarili olan fotoğraf sanatçısı İskan Kazaktır" diye konuştu.

UASB Fotoğraf Komitesi Başkanı İskan Kazak da, bu kampanyanın sadece başlangıç olduğunu ve değişik etkinliklerle devam edeceğini söyledi. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise, Hakkarili 700 öğrenciye yardımda bulunan UASB başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Öğrencilere Giyim, Ayakkabı ve Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement