Hakkı Akdeniz 'hakkını' verdi - Son Dakika
Yaşam

Hakkı Akdeniz 'hakkını' verdi

Hakkı Akdeniz \'hakkını\' verdi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğan ve yaptığı pizzalarla adını dünyaya duyuran Hakkı Akdeniz, Amerika'da yoksul insanlara 16 bin adet hindi dağıttı.

27.11.2019 10:28  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğan ve yaptığı pizzalarla adını dünyaya duyuran Hakkı Akdeniz, Amerika'da yoksul insanlara 16 bin adet hindi dağıttı.

Silvan ilçesinde doğan Hakkı Akdeniz, yaklaşık 22 sene önce Kanada'ya giderek pizzacı dükkanında çalıştı. Burada Latin Amerikalı bir kadınla evlenen Akdeniz'in bir erkek çocuğu olurken, ilerleyen yıllarda çocuğunu 10 yaşına kadar göremedi. Ailevi nedenlerden dolayı ABD'nin New York kentine gitme kararı alan Akdeniz, evsiz, aç ve susuz kaldı. Yaşadığı onca zorluğa rağmen hayallerinin peşinden giden Akdeniz, girdiği pizza yarışmalarından birincilik ödülleri alarak ismini dünyaya duyurmayı başardı. Yaptığı pizzalarla dünya genelindeki yarışmalarda birçok defa birincilik ödülü alan Hakkı Akdeniz, Amerika Birleşik Devletleri'nde 'Yılın en başarılı kişisi' ödülüne layık görüldü.

İnsanların gönlünde taht kurdu

Yaptığı pizzalarla adını dünyaya duyurmayı başaran Akdeniz, bu kez New York'ta 16 bin adet hindi dağıtarak insanların gönlünde taht kurdu. Yaptığı yardımlarda Amerikalı rap şarkıcıları Fat Joe ve Jada Kiss'in de kendilerine yardım ettiğini kaydeden Akdeniz, ayrıca Bronx Belediye Başkanı Mike Spano, NFL futbolcuları Lamar Jackson ve Justin Bethel ile New York polis teşkilatının da kendilerine destek verdiğini söyledi. Akdeniz, "Sosyal medya üzerinden PCNY ile başlatılan yardım kampanyasına 48 kişinin katılımıyla çok kısa sürede 16 bin adet hindi topladık. 13 saat süren dağıtım sırasında polis teşkilatı da, dağıtım yapılan araçlardan gün boyunca park ücreti almayarak desteğini bize hissettirdi. Bu organizasyonla, toplam 720 bin dolar değerindeki hindi yaklaşık 65 bin kişiye ulaşıp yüzlerini güldürdü. Gelecek yıl hindi sayısını 20 bin adete çıkarıp daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Hakkı Akdeniz 'hakkını' verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği
    15:35 Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde yaklaşık 100 kişi, kurak geçen havalardan dolayı yağmur duasına çıktı. Yağmur duasının ardından köylüler, imece usulüyle 51 koyun kestirip yaklaşık 4 bin kişilik yemek dağıttı. Vatandaşlar, yağmur yağması için yapılan etkinliklere devam edeceklerini belirtti.


Advertisement