Tesla Model Y aldım! (Kaç para verdim, nasıl aldım?) - Son Dakika
Teknoloji

Tesla Model Y aldım! (Kaç para verdim, nasıl aldım?)

Tesla Model Y aldım! (Kaç para verdim, nasıl aldım?)

Hakkı Alkan, hayali olan Tesla Model Y satın aldı. Peki, satın alım sürecinde neler yaşandı, kaç para ödendi? Soruların cevabı videomuzda!

25.01.2023 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada büyük ses getiren Tesla'nın geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarına da girme planlarının olduğu ortaya çıktı. Gelecekte ülkemizde de hizmet verecek olan Tesla için rehber niteliğinde bir video karşımızda. Shiftdelete.net kurucusu Hakkı Alkan, Amerika'da satın aldığı Tesla Model Y satın alımında yaşadığı deneyimleri anlatıyor. "Kaç para ödendi, Türkiye'ye getirilecek mi, Neden Tesla tercih etti?" gibi soruların cevabı bu videoda!

Hakkı Alkan Tesla Model Y hayalini gerçekleştirdi:

2021 Ocak ayında üretimine başlanan tamamen elektrikli Tesla Model Y'nin özellikleri ise şu şekilde:

Güç ve Hız:

Motor Gücü: 456 HP (335 kW)Azami Hız: 241 km/h0-100 km/s: 5 sMotor Sayısı: Çift MotorSürüş Sistemi: Dört Çeker

Batarya ve Şarj:

Brüt Batarya kapasitesi75 kWhMenzil480 kmDC Şarj Hızı250 kWAC Şarj Hızı11 kWDC Şarj Süresi15 dakikaAC Şarj Süresi10 saatOrtalama Tüketim16.9 kWh/100km

Ayrıca Full Self-Driving adıyla bilinen otonom sürüş mekaniği bulunan otomobilin kişisel seçenekleri Tesla uygulaması üzerinden seçilebiliyor. Seçilip sipariş verilmesinin ardından üretim için size belirli bir tarih aralığı veriliyor. Bu tarih aralığı geldiğinde ise irtibata geçilip teslim alma gerçekleştiriliyor.

Firma, Tesla Model Y ile birlikte tam otonom sürüş özelliğini hayata geçirmeyi başardı. Öyle ki, sürüş esnasında FST özelliğini açarsanız araç kendi kendini sürebiliyor ve ellerinizi direksiyondan çekebiliyorsunuz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Tesla Model Y aldım! (Kaç para verdim, nasıl aldım?) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Karlı Yolları Aşarak Elektrik Arızasını Giderdi
    14:33 VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü, Karlı Yolları Aşarak Elektrik Arızasını Giderdi

    VEDAŞ Muş İl Müdürlüğü ekipleri, karlı yolları aşarak ulaştıkları enerji nakil hattındaki arızayı gidererek, bölgeye elektrik verilmesini sağladı. Olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdüren elektrik arıza ekibi, vatandaşların mağdur olmaması için sahada canla başla çalışıyor. Kar ve tipi nedeniyle kırsal bölgelerde yaşanan enerji kesintilerine anında müdahale eden ekipler, kesintisiz enerji sağlamaya çalışıyor.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı
    14:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • Kapadokya Üniversitesi İHA'sı tescil sertifikası ve sanayi sicil belgesi aldı
    13:39 Kapadokya Üniversitesi İHA'sı tescil sertifikası ve sanayi sicil belgesi aldı

    Kapadokya Üniversitesi (KÜN) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen İHA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden tescil sertifikası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan sanayi sicil belgesi aldı. İHA'nın üretiminden seri üretime geçilmesi hedeflenirken, hava taksi ve kargo taşımacılığı gibi farklı uygulama alanları da planlanmaktadır.

  • Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı
    11:18 Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • iOS 18 ile Apple Watch'ta Topografik Haritalar Özelliği Geliyor
    10:34 iOS 18 ile Apple Watch'ta Topografik Haritalar Özelliği Geliyor

    Apple, iPhone'ların işletim sistemi iOS için geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şirket, önümüzdeki aylarda iOS 18 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Merakla beklenen yeni işletim sistemi, önemli yenilikler getirecek. Son iddialara göre bu yenilikler arasında Apple Watch'da yer alan Topografik Haritalar da yer alacak. iOS 18 ile birlikte kullanıcılar, yürüyüş gibi açık hava etkinlikleri sırasında patikaları, rakımı ve uğrayabilecekleri noktaları gösteren Topografik Haritalar özelliğinden faydalanabilecekler. Şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilen bu özellik, iOS 18, macOS 15 ve visionOS 2 işletim sistemlerine de eklenecek ve iPhone, Mac ve Vision Pro gibi cihazlarda da kullanılabilecek. Apple, iOS 18'i WWDC 2024 etkinliğinde tanıtacak ve akabinde kullanıma sunacak. Ayrıca, etkinlikte iPadOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 gibi diğer işletim sistemlerinin de tanıtılması bekleniyor.

  • Elon Musk, Grok AI'yı tüm X Premium kullanıcıları için yayınlayacak
    10:34 Elon Musk, Grok AI'yı tüm X Premium kullanıcıları için yayınlayacak

    Elon Musk, Grok AI teknolojisinin tüm X Premium kullanıcıları için yayınlanacağını açıkladı. Grok AI, yapay zeka araçlarına rakip olarak geliştirilmiş ve daha mizahi ve bilgi kaynağı açısından daha gelişmiş olarak tanıtılmıştır. Ayrıca Grok'a akıl almaz bir eğlence modu da eklenmiştir. Grok 1.0 modelinin bu hafta içerisinde tam olarak Premium kullanıcılarına sunulması beklenmektedir.

  • Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu çekti
    10:33 Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu çekti

    TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan İMECE gözlem uydusu, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun fotoğrafını çekti. Uydu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezaravcı'nın da görev yaptığı ISS'yi görüntüledi.

  • Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV
    10:33 Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV

    Mercedes-Benz'in efsanevi SUV modeli olan G-Serisi, sağlam yapısı, benzersiz tasarımı ve üstün performansıyla dikkat çekiyor. Hem arazi tutkunlarının hem de lüks araç sevenlerin beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış bir otomobil olarak öne çıkıyor.


Advertisement