Hakkı Öznur'un Yeni Kitabı - Son Dakika
Güncel

Hakkı Öznur'un Yeni Kitabı

Hakkı Öznur\'un Yeni Kitabı

yakın politik tarihimizin 93 yılının önemli olaylarını Timaş Yayınlarından çıkan "1993 Örtülü Darbe" adlı kitabında anlatıyor.'Darbe tartışmaları', 'Uğur Mumcu suikasti', 'Eşref Bitlis olayı, kaza mı sabotaj mı?', 'Ahmet Cem Ersever suikastı',...

12.02.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk fikir ve siyaset adamı Hakkı Öznur,

yakın politik tarihimizin 93 yılının önemli olaylarını Timaş Yayınlarından çıkan "1993 Örtülü Darbe" adlı kitabında anlatıyor. 'Darbe tartışmaları', 'Uğur Mumcu suikasti', 'Eşref Bitlis olayı, kaza mı sabotaj mı?', 'Ahmet Cem Ersever suikastı', 'Sivas ve Başbağlar olayları', 'Özal-Talabani, Talabani-Öcalan görüşmeleri', 'Suriye- PKK', 'Öcalan Muhaberat ilişkisi' gibi birçok konu ele alınıyor.

1993 sürecinde pek çok karanlık hadiseler meydana geldiğini belirten Öznur, şöyle diyor: "Peki bunlar bir tesadüf mü? Türkiye'de 1993 yılında aslında ne oldu? Bu karanlık olayların arkasında kimler var? Yoksa 1993'te bürokratik oligarşinin gerçekleştirdiği 'örtülü' bir darbe mi yaşadık?"

Fikir adamı Hakkı Öznur, bu çalışmasında, işte bu sorulara cevap veriyor. Öznur, kitabında; Türkiye tarihinin derinliklerini ve 1993'ten bugünümüze oynanmakta olan oyunlar hakkında bilinmeyenleri

bugünün siyasal çatışmalarının temellerini açıklıyor. İlmi ve objektif bir bakış açısıyla kaleme alınan kitap; hem bellekleri tazeliyor, hem de Türkiye üzerinde oyunlar oynayan küresel aktörlerin maskelerini düşürüyor.

Örtülü Darbe 1993: Karanlık bir geçmişe cesaretle bakmak isteyen okurlar için bir kaynak niteliği taşıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkı Öznur'un Yeni Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement