Türk Jetleri Kuzey Irak'ta PKK Kamplarına Bomba Yağdırdı - Son Dakika
Güncel

Türk Jetleri Kuzey Irak'ta PKK Kamplarına Bomba Yağdırdı

TSK tarafından düzenlenen hava harekatında Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdı. Örgüte ait çok sayıda sığınak ve mühimmat deposu imha edildi.

17.11.2017 17:39  Güncelleme: 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK tarafından terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ın Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki kamplarına hava harekatı düzenlendi.

Harekat kapsamında örgüte ait çok sayıda sığınak ve mühimmat imha edildi.

ÖRGÜTÜN LOJİSTİK DEPOLARI VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede; bugün Irak kuzeyindeki Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik hedeflere hava harekatı düzenlendiği, bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, silah mevzii ve silah/mühimmat depoları imha edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili TSK'dan şu açıklama yapıldı:

Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında; geçtiğimiz süreç içerisinde (10 - 16 Kasım 2017) BTÖ'nün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan (özellikle Şırnak, Diyarbakır, Tunceli, Mardin ve Irak'ın Kuzeyi) bölgeleri, teröristlerden temizlemek maksadıyla yürütülen operasyonlara aralıksız devam edilmiştir. Bu kapsamda; Şırnak/Merkez (Bestler-Dereler) bölgesinde büyük çaplı, Diyarbakır/ Lice, Kulp, Tunceli/ Merkez (Geyiksuyu), Mardin/ Midyat (Nusaybin) ve Irak'ın Kuzeyi (Zap ve Avaşin-Basyan) bölgelerinde orta çaplı operasyonlar icra edilmiştir.

Türk Jetleri Kuzey Irak\'ta PKK Kamplarına Bomba Yağdırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Jetleri Kuzey Irak'ta PKK Kamplarına Bomba Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement