Hakverdioğlu: "Yüzlerce insan dağlarda ceylanlar gibi avlanmış ve bu soykırım cezasız kalmıştır" - Son Dakika
Güncel

Hakverdioğlu: "Yüzlerce insan dağlarda ceylanlar gibi avlanmış ve bu soykırım cezasız kalmıştır"

Hakverdioğlu: "Yüzlerce insan dağlarda ceylanlar gibi avlanmış ve bu soykırım cezasız kalmıştır"

Amasya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü ve Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğinin (AZERDER) ortaklaşa düzenlediği "Hocalı Katliamı Niçin Yaşandı" konulu konferans yapıldı.

29.02.2020 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü ve Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğinin (AZERDER) ortaklaşa düzenlediği "Hocalı Katliamı Niçin Yaşandı" konulu konferans yapıldı.

Konferans öncesi Amasya Belediyesi ve AZERDER tarafından yaptırılan Hocalı Şehitleri Parkı'ndaki Hocalı Şehitleri Anıtı'na çelenk konuldu. Konferansa Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Halil Apaydın, Recep Kürkçü, AZERDER Başkanı Atilla Yaprak, Amasyalılar ve öğrenciler katıldı.

AÜSSAM Merkezi'nde başlayan konferansta Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu, "Bundan tam 28 yıl önce 26 Şubat'ı 27 Şubat'a bağlayan gece 618 sivil Azerbaycan Türk'ü soykırıma uğradı. Bu soykırım tarihteki pek çok mezalimden çok daha vahşice ve acımasızca gerçekleşti. Hocalı'dan çıkışına izin verilen yüzlerce insan dağlarda ceylanlar gibi avlanmış ve bu soykırım hadisesi cezasız kalmıştır. O gün soykırım yaparak bir gecede 618 Müslüman Türk'ü katleden caniler daha hala adaletin karşısına çıkmamış; hatta bunu gerçekleştirenler Ermeni devletinin başına yönetici yapılmıştır. Yüzlerce masum insanın kanı bulaşmış bu pis eller daha hala Azerbaycan Türk'ü aleyhine yazıp çizmekte, kararlar imzalamaktadır. İşte bu ikiyüzlü dünyanın gerçek yüzünü göstermek için yapılan 'Hocalı Soykırımı'nı anma toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılarla 'Hocalı'yı unutmadık, unutturmayacağız' dediğimizin bir kanıtıdır" dedi.

Hakverdioğlu, "İki devlet bir millet şuuru ile gerçekleşen programın 'acınız acımızdır' demenin en kesin kanıtı olduğunu düşünüyor ve tüm halkımızı faaliyetimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu'na adına düzenlenen fidan sertifikası takdim etti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakverdioğlu: 'Yüzlerce insan dağlarda ceylanlar gibi avlanmış ve bu soykırım cezasız kalmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement