Hal Kanunu'ndaki Değişiklikler İçin Komisyon Kuruldu - Son Dakika
Ekonomi

Hal Kanunu'ndaki Değişiklikler İçin Komisyon Kuruldu

Hal Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin ele alınması için sektör temsilcilerinden komisyon kuruldu.

06.12.2018 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hal Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin ele alınması için sektör temsilcilerinden komisyon kuruldu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) yapılan açıklamaya göre, ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Ali Çandır, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Vural Şahin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Hal Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler ele alındı.

Çetin, toplantıda yaptığı konuşmada, sektör ilgilisi kurumların temsilcilerinden bir komisyon oluşturulmasının gerektiğini ifade etti.

Oluşturulacak bir heyetle, konunun önce TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ile sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşılması gerektiğini belirten Çetin, Türkiye'nin beslenmesini ve sağlığını etkileyen bu konuda sektör için olumlu gelişmeler yaşanmasını beklediğini aktardı.

Toplantının sonunda dosyayı oluşturacak çalışma grubu üyeleri belirlendi.

Çalışma grubunda ATSO, ATB, Üretici Birlikleri, Antalya Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya Sebze-Meyve Tüccarları Derneği ve Antalya Hal Toptancı Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hal Kanunu'ndaki Değişiklikler İçin Komisyon Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement