Hal Kaydını Yap Kayıp Yaşama - Son Dakika
Güncel

Hal Kaydını Yap Kayıp Yaşama

Hal Kaydını Yap Kayıp Yaşama

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış, Manisa merkezine hizmet veren sebze ve meyve haline ziyarette bulundu.

08.08.2017 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hal esnafıyla bir araya gelen Daire Başkanı Halis Satılmış, üreticilerin ürünlerinin satışında kayıp yaşayıp zarar görmemeleri için çaba sarf ettiklerini belirterek, üreticilere çağrıda bulundu. Halde yapılan tüm işlemlerin kanunların belirlediği çerçevede kayıt altına alındığını dile getiren Daire Başkanı Halis Satılmış, "Üreticilerimiz, ürünlerini hallere getirdikleri takdirde kayıp yaşamayacaklardır" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış, il genelinde bulunan sebze ve meyve hallerinde gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerine hizmet veren sebze ve meyve halini ziyaret eden Daire Başkanı Halis Satılmış, Manisa Sebze, Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Mahfuz Yalçın ve hal esnafı ile bir araya geldi. Daire Başkanı Halis Satılmış'a Haller Şube Müdürü Ferda Türker de eşlik etti. Hal esnafı ile sohbet eden Daire Başkanı Halis Satılmış, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ilerek hayırlı işler temennisinde bulundu. İl genelinde bulunan bütün halleri ziyaret ederek, hal esnafı ile bir araya geldiklerini belirten Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış, esnafın sorunlarını da dinlediklerini dile getirdi. Manisa'nın tarım alanında önemli bir üretim bölgesi olduğunu söyleyen Daire Başkanı Halis Satılmış, "Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı olarak üreticilerin ürünlerinin satışında kayıp yaşayıp zarar görmemeleri için çaba sarf ediyoruz. Üreticilerimiz mallarını hallere götürdüğünde kayıplarının olmayacağını anlatmak istiyoruz. Çünkü hale getirilen ürünler tamamen kayıt altına alınıyor" dedi.

BİZLERDEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ ALABİLİRLER

Hallerde yapılan tüm işlemlerin kanunların belirlediği çerçevede yapıldığını dile getiren Daire Başkanı Halis Satılmış, "Kanunların dışında hiç kimsenin bir şey yapma şansı yok. Üreticinin ürününü hale getirmesi demek, kendisinin, hal esnafının, Manisa'nın ve ülkemizin kazanması demek. Piyasada bazı kişiler üreticiye giderek malını alıyor, birinci ikinci seferde parasını ödüyor, üçüncü seferde 8-10 tane üreticinin malını topluyor gidiyor. Üreticilerimiz haldeki esnafımızla çalıştığı sürece, Büyükşehir Belediyemize müracaatını yaptığı zaman kayıt dışı olmadığı için sıkıntı yaşamayacak. Şu anda Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Akhisar ve il merkezinde olmak üzere toplam 5 noktada halimiz var. Bunun dışında hal depoları yaptık ki halin olmadığı yerde üretici malını uygun ve düzenli bir şekilde satış yapabilsin. Herhangi bir konuda tatmin olmadıklarında, sıkıntı yaşadıklarında bizlerden bilgi ve desteği telefonla dahi alabilirler" diye konuştu.

ÜRETİCİLERİMİZİN VE ESNAFIN SORUNLARINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Manisa'nın tarıma büyük oranda elverişli bir şehir olduğunu söyleyen Manisa Sebze, Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Mahfuz Yalçın da, "Biz hal esnafı olarak üreticilerimizin ve esnaflarımızın sorunlarını gidermek için çalışıyoruz. En son çıkan hal yasası tüm Türkiye'deki esnafı zor duruma soktu. Manisa olarak düşündüğümüzde yetişen ürünlerin hale gelmesini sağlayabilirsek bütün sorunları ortadan kaldırabiliriz. Biz esnaf olarak demiyoruz ki oturalım ürünler bize gelsin. Biz esnaf olarak elimizi taşın altına koyalım, üreticiyle birlikte ne sorunlar varsa biz o sorunlara ortak olup o ürünü Manisa haline sokup tüketicilere sunmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanımız Halis Satılmış'a son 1 yıldır halde yapılan çalışmalar nedeniyle de şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah hizmetlerin devamı gelir. Büyükşehir Belediyesi'nden şikayetimiz yok, ancak bazı isteklerimiz var. Bu konuda da gerekli görüşmelerde bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hal Kaydını Yap Kayıp Yaşama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement