Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler

Halep\'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Halep'teki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

13.12.2016 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Halep'teki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Özgür-Der ve bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

"Esed, İran, Rusya Şer İttifakına Karşı Direnen Halep'in Yanındayız" pankartı açan gruptakiler, "Katledilen Halep Değil Onurumuzdur", "Katledilen Halep Değil İnsanlığımızdır" dövizleri taşıdı.

İstiklal Caddesi'nde bulunan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyen gruptakiler, "Müslüman Zulme Boğun Eğmez", "Katil Rusya Suriye'den Defol", "Katil İran Suriye'den Defol", "Katil Esed İşbirlikçi PKK", "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" şeklinde slogan attı.

Konsolosluk önüne gelen grup adına basın açıklamasını Anadolu Öğrenci Birliği üyesi Ahmet Yasin Kocamaz okudu.

Kocamaz, Suriyeli kardeşlerinin altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara, kıyımlara maruz kaldığını belirterek, Halep'te bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığını dile getirdi.

Halep'te yaralanmanın ölmekten daha trajik bir hale geldiğini ifade eden Kocamaz, "Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep'in yavruları 'cennette yemek yiyebileceğiz' diye ölüme kucak açıyor.

?Bugün Halep'te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Zalim Baas rejimi, emperyalist Rusya ve İran hiçbir hukuk gözetilmeden işlenen bu cürümlerin failleridir. BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan, arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdır. Kukla DAEŞ ve PYD/PKK ise emperyal güçlerin kiralık katilleridir." diye konuştu.

Ahmet Yasin Kocamaz, Halep'te 15 Kasım'dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından iki binden fazla hava saldırısı, yedi binden fazla top atışı yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep'e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız."

İslam aleminin de bu sessizliğin parçası olduğunu, bunu idrak etmekte zorlandıklarını aktaran Kocamaz, Halep'te işlenen zulümler karşısında susmanın suça iştirak olduğunu belirterek, "Ahlak ve inanç bütün siyasi dengelerden önce gelir. Halep'teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Dengeler, Halep yok olduktan sonra ne ifade edecektir, merak ediyoruz?" dedi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da Suriye'de 6 yıldır süren katliama karşı egemen güçlerin sessiz kaldığını vurguladı.

Suriye'de ve Halep'te yaşanan zulümleri lanetlediklerini ifade eden Kaya, "Kardeşlerimiz en zor şartlarda bütün dünyanın müstekbirlerine karşı direndiler ve direnmeye devam ediyorlar. Birilerinin çıkıp 'Bu iş bitti' şeklindeki propagandalarına sakın inanmayın. Allah'ın izni ve yardımıyla mücahitler direndiler ve direnmeye devam ediyorlar. Bizler için sorgulanması gereken mücahitlerin direnişi değil, bizim onlara yeterince yardımcı olup olmadığımızdır. Sadece Rusya'yı değil, Esed denen kuklanın yanında maalesef içimizden çıkan, ümmete ihanet eden hainler de var. Bunları da lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement