Halepli Aileyi Donmaktan Mehmetçik Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Halepli Aileyi Donmaktan Mehmetçik Kurtardı

Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına kadar gelmeyi başaran anne ve iki çocuğunu donmak üzereyken bulan Mehmetçik, ilk müdahaleyi yaptıkları aile bireylerinin yeniden yaşama tutunmasını sağladı.

30.12.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NECMİ ERTUŞ - Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına kadar gelmeyi başaran anne ve iki çocuğunu donmak üzereyken bulan Mehmetçik, ilk müdahaleyi yaptıkları aile bireylerinin yeniden yaşama tutunmasını sağladı.

Suriyeli Roaa Riyad İbrahim, 11 yaşındaki kızı Dan ve 6 yaşındaki oğlu Hıdır ile Halep'teki çatışmalardan kaçarak Irak'a, buradan da Hakkari sınırına geldi.

Gece yarısı karların üzerinde yatan anne ve iki çocuğunu donmak üzereyken bulan Mehmetçik, Halepli aileye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık ekipleri ile irtibata geçerek Hakkari Devlet Hastanesi'ne ulaşmalarına yardımcı oldu.

Donmak üzereyken Mehmetçik buldu

Roaa Riyad İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'tan Türkiye'ye doğru yürürken kaçakçıların pasaportlarını ve paralarını aldıklarını ve kendilerini dağlık bir bölgede bıraktıklarını iddia etti.

Bir süre karda bata çıka yürüdükten sonra oldukça yorulduklarını belirten İbrahim, yaşadıklarını söyle anlattı:

"Uzun süre yürüdükten sonra halsiz düşmüştük. Umudumu kestim. Çocuklarıma sarılarak kelime-i şehadet getirdim. 12 saat karda yattık. Karın üstünde köpek izleri vardı. Gece saat 02.00 gibi askerler yanımıza geldi. Benim ve çocuklarımı revire götürerek ilk müdahaleyi yaptılar. Hayatımızı kurtardılar. Türk hükümetine, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hayatımızı kurtaran askerlere, Hakkari Valisi'ne ve hastane yönetimine çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bana ve çocuklarıma sahip çıkmasını istiyorum. İlaç, gıda ve eğitim hizmetlerinin karşılanmasını ve güvenliğimizin sağlanmasını rica ediyorum."

İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yüz yüze görerek teşekkür etmek istediğini söyledi.

"Elleri ve ayakları donmuştu"

Halepli aileyi tedavi eden Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Hüsamettin Şen ise anne ve iki çocuğunun hastaneye getirildiklerinde oldukça kötü durumda olduğunu bildirdi.

Anne ve çocuklarını, acildeki müdahalenin ardından ortopedi servisinde tedaviye aldıklarını belirten Şen, "Halepli aile soğuk havada karlı yollardan geçtikleri için ayak parmakları ve ellerinde donma, soğuğa bağlı yaralanma meydana gelmişti. Özellikle ayak parmaklarında ciddi donma yaralanması vardı. Hatta uzuv kaybına neden olabilecek donma yaralanması bulunuyordu. Hastalarımızın ayak parmaklarını kurtardık. Tedavilerini gayet başarılı bir şekilde tamamladık." diye konuştu.

Şen, konuyla ilgili Hakkari Valiliği Göç İdaresine bilgi verdiklerini ve gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Halepli aileye kıyafet yardımı yapan hastane personeli ve vatandaşlar, çocuklarla yakından ilgilenerek küçük kızın saçlarını ördü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halepli Aileyi Donmaktan Mehmetçik Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı
    18:38 İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan B.Ç'nin ikametini tespit ederek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.


Advertisement