Haleplilere Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Haleplilere Yardım Kampanyası

Haleplilere Yardım Kampanyası

Şavşat ilçesinde, "Halep İçin El Ele" kampanyası düzenlendi.

04.01.2017 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şavşat ilçesinde, "Halep İçin El Ele" kampanyası düzenlendi.

Şavşat Çocuk Belediyesi, Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şavşat Gençlik Spor ilçe Müdürlüğü tarafından organize edilen kampanya kapsamında toplanan giyecek, yiyecek ve çeşitli malzemeler öğrenciler tarafından paketlenerek, Halep'e ulaştırılmak üzere araçlarla yola çıktı.

Yardımları uğurlama törenine Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Şavşat Cumhuriyet Savcısı Hasan Turkut, ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Hilmi Atasever, Şavşat Emniyet Amiri Adnan Şanlı, Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Akif Yalduz, Çocuk Belediyesi ve diğer kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ambarcı, burada yaptığı açıklamada, bölgedeki savaştan dolayı büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, bir çok sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Ambarcı, şöyle devam etti:

"Bir çoğu yaralandı ve sakat kaldı. Büyük bir kısmı da evini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Birçok ülke bu duruma sessiz kalırken ve sırtını dönerken, bizler büyük Türk milleti olarak yardım bekleyen, kardeşlerimize devlet millet olarak kucak açtık, ülkemize kabul ettik. Şimdi de onların sıkıntı ve dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. İşte bu zamanda ilçemizde de Haleplilere yardım kampanyası düzenlendik. Kampanyada büyük miktarda yardım malzemeleri toplanmıştır. Bu kampanya da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah yapılan yardımları kabul eylesin."

Belediye Başkanı Öztürk de ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini belirterek, "Savaş altındaki kardeşlerimizin yardımlarına dün nasıl koştuysak bugün de koşuyoruz. Elimiz, gönlümüz onların yanındadır. Elimizden gelen ne imkan varsa hepsini ortaya koyup yardımlarımıza devam edeceğiz. Gerek gönül seferberliği gerek yardım seferberliği olarak Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplanan yardımlar Artvin'de bekleyen yardım aracına ulaştırılmak üzere ilçeden gönderildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haleplilere Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement