Halil İbrahim Sofrası'nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Halil İbrahim Sofrası'nın Temeli Atıldı

Keçiören Belediyesince, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan Halil İbrahim Sofrası için temel atma töreni düzenlendi.

11.11.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesince, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan Halil İbrahim Sofrası için temel atma töreni düzenlendi.

Kalaba Kent Meydanı'nda yapılacak Halil İbrahim Sofrası Kültür ve Konferans Merkezi için düzenlenen temel atma törenine eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm vatandaşlara başsağlığı diledi. Saldırıyı gerçekleştirenlerden sonuna kadar hesap sorulacağını belirten Akdoğan, "Muhammed Fatih kardeşimiz kaymakamdı ama aynı zamanda Derik Belediyesi'ne kayyum atanmıştı. Bunu hazmedemediler" dedi.

Akdoğan, Keçiören'in özellikle son dönemde gurur kaynağı haline geldiğini vurgulayarak, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Keçiören'den 27 vatandaşın şehit düştüğünü, Keçiören halkının büyük kahramanlık gösterdiğini belirtti.

Aydın Ünal da sözlerine Safitürk'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı. Terörün ve terörün arkasındaki bütün odakların hakkından geleceklerini belirten Ünal, bu sırada Türkiye'nin geleceği, vatandaşların yaşam kalitesini artırma çalışmalarına da devam edeceklerini bildirdi.

"Bir yandan yoğun şekilde terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi ve Türkiye ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz." ifadesini kullanan Ünal, "Bu ülkenin yürüyüşünü, büyümesini hiç kimse durduramayacak." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ak da Halil İbrahim Sofrası'nın hayırlı olması temennisinde bulunarak, merkezde bin 200 kişilik çok amaçlı salon ile bir nikah salonu, iki toplantı ve seminer salonu, açık ve kapalı otopark bulunacağını aktardı.

Bir şehrin imar edilmesi için sadece yolların, kaldırımların yapılmasının yetersiz olacağını anlatan Ak, "Şehrin sosyal hayatına da katkı sağlamamız gerekiyor. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin de bir gereği olarak tesisleşmeyi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Şehrin ihtiyacı olan tesislerin yapılması gerekiyor." dedi.

Keçiören'e değer katmak için önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Ak, "Bunlardan biri de Keçiören Metrosu. Uzun zamandır inşası devam eden çalışma Keçiören'in ulaşımı açısından hayati öneme sahipti. Şu anda bu çalışmada sona gelinmiş durumda. Deneme test sürüşleri devam ediyor. Aralık ayında inşallah 2017'ye gelmeden yolcu taşımaya başlayacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Akdoğan, Ünal, Bulut ve Ak, kürsü üzerindeki butonlara basarak merkezin temelini attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halil İbrahim Sofrası'nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement