Halil Tatlıgül Hoca İslamdağ'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Halil Tatlıgül Hoca İslamdağ'da Anıldı

Halil Tatlıgül Hoca İslamdağ\'da Anıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ Kur'an Kursu'nun kurulmasında büyük emeği geçen merhum Halil Tatlıgül (Halil Hoca) İslamdağ beldesi'de sevenlerinin dualarıyla anıldı.

05.05.2013 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ Kur'an Kursu'nun kurulmasında büyük emeği geçen merhum Halil Tatlıgül (Halil Hoca) İslamdağ beldesi'de sevenlerinin dualarıyla anıldı.

Her yıl sevenlerinin bir araya gelmesiyle uzun yıllar görev yaptığı İslamdağ beldesinde yad edilen Halil Hoca'nın kurduğu kursta yetişen 24 hafızın icazet töreni de anma töreniyle birlikte gerçekleştirildi. Açılışta Kura'n-ı Kerim tilavetini Ömer Faruk Akkaya gerçekleştirdi. Daha sonra Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca söz alarak, hem Halil Hoca'nın hayatından, hem de peygamberimiz ve sahabelerin hayatları hakkında kesitler sundu. Hafız kariler Abdulkadir Şehitoğlu, İshak Danış ve Mehmet Bilir Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptılar. Hafızlar için gerçekleştirilen icazet merasiminde 24 hafız belgelerini aldılar. Törene, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, Fizme Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, Çatalpınar Belediye Başkanı Muhasin Eriş, İl Genel Meclisi üyesi Fahri Şahin, Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz, Kumru Müftüsü Aykut İli, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören dua ve ikramla son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halil Tatlıgül Hoca İslamdağ'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozan aydın: Ben oraya gidicem ve kuran öğrenicem 0 0 Yanıtla

Advertisement