İş Adamı Halis Toprak Boşandı - Son Dakika
Güncel

İş Adamı Halis Toprak Boşandı

İş Adamı Halis Toprak Boşandı

Halis Toprak kendinden 54 yaş küçük olan eşi Nazlıcan Tağızade'den 200 bin TL yoksulluk nafakası vererek boşandı.

12.09.2013 10:02  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşadamı Halis Toprak'ın kendisinden 54 yaş küçük eşi Nazlıcan Tağızade ile 2009 yılında başlayan evliliği boşanmayla sonuçlandı. İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya, işadamı Halis Toprak ile Nazlıcan Tagızade Toprak katılmadı. Duruşmada Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar ile Nazlıcan Tagızade 'nin vekilleri Uğur Uğurlu ve Gülendam Atabay hazır bulundu. "Gizlilik kararı" bulunan duruşmaya basın mensupları alınmadı.

BOŞANMA DAVASI 2 YIL SÜRDÜ

Mahkeme, Toprak ile Tağızade'nin birbirlerinden istedikleri maddi-manevi tazminat taleplerini, "eşit kusurlu" oldukları gerekçesiyle reddetti. Mahkeme ayrıca, Halis Toprak'ın Nazlıcan Tağızade'ye ödediği 6 bin TL nafakanın, kararın kesinleşmesine kadar devamına hükmetti. Boşanma kararının kesinleşmesi durumda ise Toprak nafaka karşılığı olarak 200 bin TL ödeyecek. Nazlıcan Tagızade, Halis Toprak'tan 10 milyon TL tazminat talebinde bulunurken, Toprak ise Nazlıcan Tagızade'den 100 bin TL tazminat talebinde bulunmuştu.

İşadamı Halis Toprak ile kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tağızade ile 18 Temmuz 2009'da Kuşadası'nda evlenmiş, evliliğe Toprak ailesi de karşı çıkmıştı. Evlilik, 2010 Mayıs ayından Halis Toprak'ın boşanma davası açmasıyla mahkemeye taşınmıştı. 2 yıl süren dava sürecinin ardından evlilik boşanmayla sonuçlandı.

MAHKEME ÇİFTLERİ KUSURLU BULDU

Halis Toprak'ın avukatı Rasim Kuseyri, boşanma davası ile ilgili detayları BUGÜN'e anlattı. Mahkemenin 'eşit kusur' kararıyla her iki tarafın tazminat talebinin reddine karar verdiğini söyleyen Kuseyri şunları söyledi:

"Karşı tarafın 10 milyon TL gibi uçuk bir tazminat talebi vardı. Mahkeme boşanmaya yol açan olaylarda eşit kusur görülürse tazminat da vermiyor. O nedenle her iki tarafın istediği tazminatı reddetti. Bizim 100 bin TL gibi sembolik bir tazminat talebimiz oldu. Boşanmak amaçlı açtığımız için herhangi bir şey istemedik. Mahkeme evliliğin devamında hukuki bir yarar da görmedi ve boşanma kararı aldı. Nafakada ise toptan ödenmesine karar verebiliyor. Yani 6 bin TL yerine toplam 200 bin TL verilirse nafakanın da ortadan kalkacağına hükmetti."

HALİS AĞA BOŞANMAKTAN MEMNUN KALDI

Avukat Rasim Kuseyri, boşanma kararının ardından Halis Toprak'ı aradığını belirterek "Halis Bey ile konuştum. Çok detay vermedim ama 'Boşandık ve tazminat vermeyeceğiz' dedim. Halis Bey, boşanmış olmaktan dolayı memnun. Mutsuz olması gereken karşı taraf" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İş Adamı Halis Toprak Boşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement