Halit Çelenk'i Güneş İçenlerin Türküsü İle Uğurlayacağız - Son Dakika
Güncel

Halit Çelenk'i Güneş İçenlerin Türküsü İle Uğurlayacağız

Halit Çelenk\'i Güneş İçenlerin Türküsü İle Uğurlayacağız

1972 Yılının 6 Mayıs Günü, Adalet Duygusu Körelmiş Bir Sistem Tarafından Ölüme Gönderilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan Ve Hüseyin İnan'ın Ölümlerinin Yarattığı Acı Bugün Hala Tazeleğini Koruyor.

06.05.2011 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1972 yılının 6 Mayıs günü, adalet duygusu körelmiş bir sistem tarafından ölüme gönderilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölümlerinin yarattığı acı bugün hala tazeleğini koruyor. Bizlere yükledikleri direnç ve inancı hiç kaybetmedik. Onların yaratttıkları bu direnç bugün hala ayakta kalmamızı sağlıyor.

O dönemin en önemli tanıklarından biri olan Denizlerin avukatı ve Türkiye solunun ağabeyi Halit Çelenk de yoldaşlarımızı anacağımız günün bir gün öncesinde yaşama veda etti.

O hep şunu ifade etti: "Ben bir savunmanım. Güzel insanları savundum. Halkını seven, onların "Bir orman gibi kardeşçesine" yaşaması için gencecik yaşamlarını veren insanları. Özgürlüklerini, yaşanmamış yemyeşil yıllarını ortaya koyan insanları. Hakça toplumsal bir düzene giden yola ışık saçan insanları savundum. Onlar bir çiçek gibi arı, taze ve renkliydiler. İnsan olmaktı suçları.

İnsanları sevmekti, baskısız, sömürüsüz, özgür bir dünya istemekti. Her biri birer dünyaydı. İdealleri için öldüler, idam edildiler, hapis yattılar. Ben bu güzel insanları savunarak, onlarla beraber, insan sevgisini, barış dolu, özgür ve mutlu bir dünyayı savundum. Bu güzel insanları seviyorum. Bir yaşam bu sevgiyle geçti. Kendilerini tüm insanlığa adayanlara bir yaşam vermek çok mu?"

Kayıplarını derinden hissettiğimiz bir kuşağın önde gelen temsilcilerinden, Avukat Halit ÇELENK'i sonsuzluğa uğurlarken, mücadele bugüne kadar kesintisiz olarak sürdürüldüğü gibi bundan sonra da kaybettiklerimizin anılarıyla birlikte yükseltilerek sahiplenilecektir.Yoksulların, ezilenlerin, direnenlerin ve devrimcilerin avukatlığı, zulüm sürdükçe zalimin karşısında var olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halit Çelenk'i Güneş İçenlerin Türküsü İle Uğurlayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement