Halk Bankası'ndan Enerji Verimliliğine Destek - Son Dakika
Yerel

Halk Bankası'ndan Enerji Verimliliğine Destek

Halk Bankası\'ndan Enerji Verimliliğine Destek

Halk Bankası ile Aydın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Aydın Astim Organize Sanayi, Müdürlüğü arasında kredi protokolü imzalandı.

19.06.2012 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Bankası ile Aydın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Aydın Astim Organize Sanayi, Müdürlüğü arasında kredi protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında OSB'de faaliyet gösteren firmalara,

Halk Bankası'nın 'enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji' kredileri kapsamında uygun koşullar sunulacak. Üst limitin 2 milyon euro olduğu

kredileri kullanabilecek olan sanayiciler, Halk Bankası'nın cari faizinden 1 puan düşük olarak kredileri geri ödeyecek. 2 yıl geri ödemesi olmayan krediler, 7 yıl vadeli olarak ödenebilecek.

Protokole Halk Bankası 2. Bölge Koordinatörü Sami Bacanak, Halk Bankası Aydın Şubnsi Müdürü Şerafettin Güleşgen, Halk Bankası 2. Bölge Ticari ve KOBİ Pazarlama Bölüm Yöneticisi Ali Tamer Karabıyık, Aydın Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Erdoğan, Aydın OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dereli,Astim OSB Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör, Astim OSB Bölge Müdürü Erdem Bilgili katıldı.

Kredi ve kredi şartları ile ilgili bilgiler veren Halk Bankası 2. Bölge Ticari ve KOBİ Pazarlama Bölüm Yöneticisi Ali Tamer Karabıyık enerji verimliliğinin şu anda dünyada önemli bir sorun teşkil ettiğini söyledi. Karabıyık şöyle konuştu: "Sosyal sorumluluk konularına önem veren bankamız hükümetin politikaları doğrultusunda Fransız Kalkınma Ajansı'ndan destek görüyor. Enerjiyi daha az ve daha verimli olarak sanayicilerimize kullandırmayı amaçlıyoruz. Organize sanayi bölgelerimizin enerjiyi daha verimli kullanması amacıyla bankanın cari faizinden 1 puan daha düşük kredilendirme yapıyoruz. Firmaların, mevcut tesislerinin enerji tüketimi açısından daha verimli hale getirilmesini amaçlıyoruz"

Halk Bankası'nın KOBİ'lerin yanında olduğunu ve kredi paketininde KOBİ'lere yönelik olduğunu ifade eden Karabıyık, sözlerine şöyle devam etti:

"500 çalışandan fazla çalışanı olan firmalara kredi kullandırmıyoruz.

Üst limitimiz 2 milyon euro. Alt limitimiz ise yok"

"AYDIN KENDİMİZİ ÇOK İYİ HİSSETTİĞİMİZ BİR YER"

Protokolde konuşan Halk Bankası 2. Bölge Koordinatörü Sami Bacanak ise, Aydın'ın bölgede lokomotif konumunda olduğunu söyledi. Aydın'da Halk Bankası olarak kendilerini çok iyi hissettiklerini belirten Bacanak, "En büyük desteği Aydın Şubesi'ne veriyoruz. Daha önce Çine'de böyle bir protokol imzalamıştık. Krediyi Aydınlı sanayicilerimize kullandırmak istiyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Bankası'ndan Enerji Verimliliğine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement