Halk Dansları Topluluğu Nefesleri Kesti  - Son Dakika
Güncel

Halk Dansları Topluluğu Nefesleri Kesti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehrin sosyal ve kültürel yönünü güçlendirmek amacıyla birbirinden farklı etkinlikleri hemşehrileriyle buluşturmaya devam ediyor.

22.05.2017 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak hazırladığı gösteri Sümerler Amfi Tiyatro'da Hataylılarla buluştu.

Gösteriye, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş'ın yanı sıra, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gökhan Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

78 KİŞİLİK EKİPTEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Etkinlik yerel sanatçı Talat Ersoy'un seslendirdiği mini konserle başladı. Hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı'nın ardından 78 kişilik ekibin aylar öncesinden başlayarak yoğun emek harcadığı muhteşem gösteride Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait danslarla 'İyilerle Kötülerin Dansı' adlı tema işlendi.

GÖSTERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Çiftetelliden, zeybeğe, horondan, semazen gösterisine kadar  birbirinden farklı dansları muhteşem bir performans ile sergileyen HBB Halk Dansları Topluluğu izleyenleri adeta büyüledi. Gösteri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

"BİRÇOK MESLEK GRUBUNDAN İNSANLAR BİR ARAYA GELEREK HATAY'IN GÜNEŞİ OLDULAR"

Gösterinin sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Başkan Savaş," Öncelikle bu güzel ekibi bizlerle buluşturan Halil Bozyiğit hocamıza teşekkür ediyorum ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Gazi M. Kemal Atatürk kaleme aldığı Nutuk'ta 'Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur' diyerek geleceğimizi siz gençlere armağan etmiştir. Gençlerimimizin bu kutsal emanetin değerini bilmeleri gerekmektedir. 19 Mayıs'ta Samsun'da yakılan meşale özgürlüğe atılan ilk adımdır. Bizler Atatürk'e ve onun bıraktığı eserlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu güzel ekibin içerisinde ev hanımı, doktor, terzi ve berber gibi birçok meslek erbabı vatandaşlarımız bulunuyor. Bir araya gelerek Hatay'ın güneşi oldular. Ulu önderimiz Atatürk'ün gençlerimize armağan ettiği bu bayramda bizlere bu muhteşem gösteriyi yaşattıkları için tüm dans ekibini de ayrıca tebrik ediyorum. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SAVAŞ'TAN EKİBE ÇİÇEK

Konuşmanın sonunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş ekibe çiçek takdim ederek başarılı dans performansları için teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halk Dansları Topluluğu Nefesleri Kesti  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement