Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

14 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesi ile kurulan Van Sivil Toplum Konseyi (Van STK) tarafından, "Güçlü Gelecek ve Yeni Bir Anayasa" konulu konferans düzenlendi.

04.03.2017 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesi ile kurulan Van Sivil Toplum Konseyi (Van STK) tarafından, "Güçlü Gelecek ve Yeni Bir Anayasa" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta bir sunum yapan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Türkiye'de yaşayan bütün insanların saygıdeğer olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi milletin kendi oyuyla seçtiği lidere sahip çıktığını belirten Küçükyılmaz," Türkiye'nin her toprağı bunu gösterdi o gece. Cumhurbaşkanlığı sistemi dediğimiz sistem işte budur. 12 Mart seçilemeyen bir cumhurbaşkanlığından dolayı ortaya çıktı. 1980 yılında da aynen bu olay oldu. Darbeciler ortaya çıktı meydanı boş buldu. Biz bugün Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık sistemini konuşuyoruz. Biz bu sistemi konuşuyorsak, bu ülkede her 10 yılda yapılmak istenen darbelerdendir. Darbecilere karşı dik durabilmek için yola çıktık. İşte bu yüzden cumhurbaşkanlığı sistemi gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı sisteminde en fazla 5+5 yıl olmak üzere, 2 dönem seçilebilecek. Cumhurbaşkanı başa geldiği zaman meclisi feshedebilir diyorlar. Cumhurbaşkanı bugün meclisi feshedemiyor mu? Bugün de Cumhurbaşkanının bu yetkisi var. Cumhurbaşkanı meclisi feshettiği zaman, cumhurbaşkanının da görevi sona eriyor ve yeniden seçime gidiyor. Eğer ki cumhurbaşkanı ikinci dönemindeyse bir daha seçime giremiyor. Yok eğer ki birinci dönemse yeniden seçime giriyor."

Konferansta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan ise Türkiye'nin önemli bir süreç içinde olduğunu söyledi.

Referandum değerlendirmesinde bulunan Orhan, "Muhalefetin bugün bu paket üzerinden insanlara dayattığı şey bir talihsizlik ve kendileri adına bir umutsuzluk, halkımız için ise büyük bir umuttur. Siz bugün bu paketi öğrenmek için buradasınız, onlar ise halen bir diktatörlüğün geleceğini söylüyorlar. Türkiye'de 80 yıldır yaşanan bir sistem var. Bu sistem bizim bir araya gelememeyi öğreten ve dayatan bir sistemdi. Ancak şimdi ise gelen sistem ile buna son verilecek. Türkiye'nin ayağa kalkacağı bir sistem gerçekleşiyor. Buna sizler karar vereceksiniz." dedi.

Konferansta konuşan Van STK Kurucu Başkanı Mehmet Eyüp Acar ise referandum sürecinin startını verdiklerini söyledi.

Konferansa AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt, siyasi parti temsilcileri, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement