Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Politika

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çameli ilçesine bağlı mahallerde vatandaşlarla bir araya gelerek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

02.04.2017 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çameli ilçesine bağlı mahallerde vatandaşlarla bir araya gelerek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Kınıkyeri, Cumaalanı, Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Kalınkoz, Yaylapınar, Kolak, Kocaova ve Gökçeyaka mahallerinde vatandaşlarla buluşan Tin, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni sistemle "eyalet" kurulacağı yönündeki iddialarını yalanlayan Tin, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğünü koruma altına almak ve bir bütün olarak muhafaza etmek bizim için hayati bir meseledir. Herhangi bir kitlenin ya da herhangi bir gücün bu ülkenin temel değerlerini yaralamasına ya da zarar vermesine asla müsaade etmeyiz. Hazırlanan ve halk oylamasına sunulan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde üniter yapımızın korunması temel esas olarak belirlenmiştir. Öyle ki anayasamızın 3'ncü maddesine göre 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' bu madde asla değiştirilemez ve hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu madde üzerinden rant devşirme peşinde olanlar bilsinler ki devletimizin temel ilkelerine ve değerlerine ne el sürdürürüz ne de dil uzattırırız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmez bir bütündür ve bölmeye de kimsenin gücü yetmeyecek."

Muhalefetin milleti kandırmak için her türlü yalana başvurduğunu söyleyen Şahin Tin, "Şayet iddia edildiği gibi anayasa değişikliği paketinde üniter yapımızı ve birliğimizi zayıflatan bir madde olsaydı bölücü terör örgütü PKK bu yapılan halk oylamasında hiç 'hayır' der miydi? İşte bu nedenle birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirmek, terörle mücadelede daha etkin rol üstlenmek ve Türkiye'nin büyümesini istemeyenlere en güzel cevabı vermek için hep birlikte bu anayasa değişikliğine 'evet' dememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Tin'e Çameli ziyaretinde Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti Çameli İlçe Başkanı Tanju Gököz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu ile Belediye Meclisi üyeleri eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement