Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla bürokratik oligarşinin, vesayetin son kalıntılarının ve krizlere davetiye çıkartan sistemin tarihine karışacağını söyledi.

12.04.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla bürokratik oligarşinin, vesayetin son kalıntılarının ve krizlere davetiye çıkartan sistemin tarihine karışacağını söyledi.

Gündoğdu, halk oylaması çalışmalarında Altınordu ilçesindeki esnafları ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Gündoğdu, "Koalisyon dönemlerinde IMF'nin kapısında el açıyorduk, şimdi ise borcu sıfırladık, borç veriyoruz." dedi.

Gündoğdu, Türkiye'nin çok krizlerle karşı karşı kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin ilanından bu yana maalesef kurulamayan hükümetlerin, siyasi krizlerin, darbelerin, dış odakların ve terörün siyasete şekil verdiğini görüyoruz. Siyasi partilerin yapılan seçimlerde tek başına iktidar olabilecek kadar oy alamaması sonucunda gidilen koalisyonlar bırakın ülkeyi ileri götürmeyi, mevcut durumdan daha kötü bir duruma sürüklemiştir. Koalisyon hükümetleri krizlere açık, yönetimde yavaş, karmaşık ve kırılgan yapıya sahipler. Bu yüzden de ülkeyi istikrarsızlığa sürüklerler. AK Parti öncesi döneme baktığımızda ülkemizin uçan anayasa kitapçıkları, ekonomik krizler, IMF ve Dünya Bankasının dayatmaları, darbeciler, rehin kalan hastalar, hortumlanan bankaların arasında savrulduğuna şahit oluyoruz."

AK Parti iktidarları süresince birçok konuda büyük ilerleme kaydedildiğini de ifade eden Gündoğdu, "AK Partimiz girdiği ilk seçimden milletimizin desteğini alıp tek başına iktidar olarak, tüm bu garabet durumlara neşter vurmuştur. Ancak mevcut sistem hantal bir işleyişe sahiptir ve her an krize neden olabilir. Bunun en net örneğini 7 Haziran'da gördük." diye konuştu.

AK Parti göreve geldiği günden beri Türkiye'nin 3 kat büyüdüğünü ve 16 Nisan'da oylanacak sistem yürürlüğe girdiğinde Türkiye'nin hızla büyümeye devam edeceğini vurgulayan Gündoğdu, "Mevcut sistemde Anayasa Mahkemesi üyelerinin 14'ü cumhurbaşkanı ve 3'ü TBMM tarafından seçiliyor. Yeni sistemde ise üye sayısı 15'e düşecek ve bunlardan 12'sini cumhurbaşkanı seçecek." açıklamasında bulundu.

Birilerinin yeni sistemin cumhurbaşkanına TBMM'yi feshetme yetkisini verdiğini iddia ettiğini belirten Gündoğdu, "Bu da tamamen yalan. Yeni sistemde cumhurbaşkanına seçimleri yenileme yetkisi veriliyor. Aynı yetki TBMM'de de olacak. TBMM, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. 2 kez seçilebilecek cumhurbaşkanı, seçimlerin yenilenmesi durumunda bir hakkını kaybedecek." değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, yeni anayasa ile seçilme yaşının da 18'e ineceğini anımsatarak, "Kimileri bu madde hakkında olmadık spekülasyonlarda bulunuyor. Ecdadımız Fatih Sultan Mehmed Han 21 yaşında çağ kapatıp çağ açtı. Nice evladımız 18 yaşında al bayrakla şehadete yürüdü. Dünyanın bir çok ülkesinde seçilme yaşı 18. Gençlerimize 'seçebilirsin ama seçilemezsin' demek olmaz. Yeni sistemde gençlerimizin de aday olmasının önü açılacak, onları meclise gönderme yetkisi yine aziz milletimizindir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi
    13:07 Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi

    Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Şehitler Haftası kapsamında 195 şehit için mevlit programı düzenledi. Dernek binasında gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere de şifa diledi. Program sonunda şehit ailelerine helva ikram edildi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.


Advertisement