Halk Oylamasının Sonuçları Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasının Sonuçları Kutlanıyor

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "Evet" çıkmasının ardından Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale ve Yozgat'ta vatandaşlar kutlama yaptı.

16.04.2017 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "Evet" çıkmasının ardından Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale ve Yozgat'ta vatandaşlar kutlama yaptı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, anayasa değişikliği oylamasında "Evet" oyunun çoğunlukta çıkmasının ardından Nevşehir'de AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile sevinç gösterisinde bulundu.

Mehter takımının sunduğu dinletinin ardından kalabalığa seslenen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, halk oylaması sonuçlarının büyük Türkiye hedefine giden yolun kapısını açtığını ifade etti.

Açıkgöz, "Dünya'daki zulme 'dur' diyen dünya lideri, milletin ve ümmetin umudu olan Recep Tayyip Erdoğan gümbür gümbür geliyor, bütün dünya sesimizi duysun. Mazluma, mağdura el uzatan büyük Türkiye'nin, 2023 ve 2071 hedefinin kapısı bugün açıldı." diye konuştu.

Kutlama programı havai fişek gösterisi ile devam ederken, bazı vatandaşlar da araçlarla konvoy düzenledi.

Kayseri

Kayseri'de halk oylaması sonuçlarının belli olmasının ardından vatandaşlar AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla kutlama yapan partililere havai fişek gösterisi eşlik etti.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, sevinç gösterisini burada sürdürdü. Bazı vatandaşlar da araçlarıyla gezerek kutlama yaptı.

Kırıkkale

Resmi olmayan sonuçlara göre, anayasa değişikliği oylamasında "Evet" oyunun çoğunlukta çıkmasının ardından Kırıkkale'de vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Marşlar eşliğinde eğlenen vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" diye slogan attı. Bazı vatandaşlar da araçlarının kornasını çalarak kutlamaya destek verdi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diliyorum. Yeni bir Türkiye yarından itibaren başlıyor. Kırıkkale de gereğini yaptı. Türkiye'nin önü açıldı. Buna inandık ve çalıştık. Türkiye'den daha büyük bir Türkiye var." dedi.

Yozgat

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre "Evet" çıkmasının ardından Yozgat'ta kent meydanında toplanan vatandaşlar sevinç gösterinde bulundu.

Türkiye genelinde en çok "evet" oyu kullanan iller arasında ilk sıralarda yer alan Yozgat'ta sonuçların açıklanmasıyla birlikte vatandaşlar sokağa çıktı.

Bazı vatandaşlar araçlarla konvoy oluşturup klakson çalarak caddede gezerken, bazı vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ile meydanda toplanıp sevinç gösterisinde bulundu.

Havai fişek gösterilerinin yapıldığı meydanda vatandaşlar müzik eşliğinde eğlenip, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı attı.

Kutlamalara Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasının Sonuçları Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement