Halkbank'a çalışanlarından destek - Son Dakika
Güncel

Halkbank'a çalışanlarından destek

Halkbank\'a çalışanlarından destek

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yargı sürecini, ülke ekonomisi ve Türkiye Cumhuriyeti'ni hedefleyen uluslararası oyunun bir parçası olarak gördüklerini belirterek, buna tepki göstermek amacıyla sendika yönetimi olarak 41 bin üye adına 41...

18.10.2019 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yargı sürecini, ülke ekonomisi ve Türkiye Cumhuriyeti'ni hedefleyen uluslararası oyunun bir parçası olarak gördüklerini belirterek, buna tepki göstermek amacıyla sendika yönetimi olarak 41 bin üye adına 41 bin Halkbank hisse senedi satın aldıklarını bildirdi.

Eroğlu, Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yargı sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, "ABD New York Güney Bölgesi Federal Savcılığı tarafından Halkbank'a yönelik ceza davası açılmasını; çalışmakta olduğumuz, ülkemizin köklü kamu bankalarından Halkbank üzerine oynanmak istenen, esasında ülke ekonomimiz ve Türkiye Cumhuriyeti'ni hedefleyen uluslararası oyunun bir parçası olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulunan Eroğlu, bunun daha önce seyirci karşısına çıkan, yazarı, oyuncuları, figüranları, sahnesi ve dekoru aynı oyunun tekrar sahnelenmesinden başka bir şey olmadığını vurguladı.

Bankadaki görevlerini özveriyle, iç hukuk ve uluslararası bankacılık kuralları çerçevesinde yapmakta olduklarını belirten Eroğlu, hiçbir çalışanın Türk bankacılık mevzuatına ve uluslararası bankacılık kurallarına aykırı tek bir işlem gerçekleştirmediğini ifade etti.

"Hepimizi zan altında bırakan bir olay"

Eroğlu, kamu bankası çalışanları olmaları sebebiyle özel yerli ve yabancı sermayeli banka çalışanlarının tabi olduğu denetimlerden fazla denetime tabi olduklarını aktardı.

Kamu bankası olmalarından dolayı bankacılık kanunları, ticaret kanunları, BDDK, Rekabet Kurulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, MASAK denetimlerine ilave olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sayıştay, TBMM KİT Komisyonu ve en önemlisi de Türk halkının denetimlerine tabi olduklarını vurgulayan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütün bu denetimler çerçevesinde, yurt içi ve yurt dışı para transferleri, büyük bir dikkatle gerçekleştirilmekte ve kuralların dışına çıkmamız imkansız hale gelmektedir. Ülkemizde ne BDDK ne Sayıştay ne Hazine ve Maliye Bakanlığı ne Bankalar Birliği ne çalıştığımız bankanın iç kontrol ve teftiş kurulu başkanlığı ne de herhangi bir cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılmış soruşturma, kovuşturma ve bankamızın suçlanmasına yönelik herhangi bir olay olmadığı halde, ABD New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde bankamıza yönelik ceza davası açılmış olmasını, hepimizi zan altında bırakan bir olay olarak değerlendirmekteyiz."

"41 bin üyemiz adına 41 bin Halkbank hisse senedi satın aldık"

Eroğlu, Halkbank çalışanları olarak, bütün ulusal ve uluslararası bankacılık mevzuatına göre işlem yaptıklarını, yöneticilerin de çalışanlar olmadan herhangi bir işleme imza atmasının mümkün olmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bundan dolayı, bankamız ve ülkemiz aleyhine yürütülen uluslararası bir komplonun içinde bankamızın adının geçmesinden, 20 binden fazla personel olarak bizler rahatsızlık duymaktayız ve töhmet altında tutulduğumuzu düşünmekteyiz. Banko personelinden Genel Müdürümüze ve Yönetim Kurulumuza kadar, bütün bankamız çalışanlarının da yürürlükteki iç mevzuat ve uluslararası bankacılık ve ticaret kurallarına uygun işlem yaptığının, herkes tarafından bilinmesini isteriz. Sendika yönetimi olarak, bankamıza sahip çıkmak ve çalışanlar olarak desteğimizi göstermek için, 41 bin üyemiz adına, 17 Ekim tarihinde 41 bin Halkbank hisse senedi satın aldığımızı, hem siz değerli üyelerimiz hem de milletimizin takdirlerine sunmak isteriz. Çiğ yemedik ki midemiz ağrısın. Alnımız açık ve çok şükür başımız diktir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halkbank'a çalışanlarından destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti
    09:27 Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk Çok Programlı Lisesi ve Afyonkarahisar Spor Lisesi öğrencileri büyük bir başarı yakaladı. Saadet Yaşar, 43 kg kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ederken, Taşoluk ÇPAL öğrencileri takım halinde ikinci olarak 2 altın bir bronz madalya kazandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını belirtti.

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.


Advertisement