Halkbank, Kobi'lerle Üreten Türkiye Buluşmaları'nda Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Halkbank, Kobi'lerle Üreten Türkiye Buluşmaları'nda Buluşuyor

Halkbank, 80. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geleneksel Üreten Türkiye Buluşmaları'na yeniden başladı.

23.03.2018 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkbank, 80. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geleneksel Üreten Türkiye Buluşmaları'na yeniden başladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Halkbank, 80. kuruluş yıl dönümünde Üreten Türkiye Buluşmaları'na Bursa'dan başladı. Bankanın sanayiciler ve KOBİ'lerle buluştuğu geleneksel Üreten Türkiye Buluşmaları'nın Bursa ayağına 500'ün üzerinde davetli katıldı.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, katılımcılarla bankanın Bursa'ya yönelik finansal desteklerini ve gelecek hedeflerini paylaştı. Toplantıda, Prof. Dr. Emre Alkin de dünya ve ülke ekonomisini değerlendirerek geleceğe dair öngörülerde bulundu.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Bursa'nın eşsiz doğal güzellikleri, köklü kültürel mirası ve gelişmiş sanayisiyle ülkeye en çok değer katan şehirlerden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"TİM verilerine göre, Bursa'da geçtiğimiz yıl 14 milyar dolar seviyesinde ihracat yapıldı. Bir başka deyişle, Türkiye ekonomisine giren her 10 dolardan biri Bursa'dan geliyor. Bursa'daki Organize Sanayi Bölgelerinde bugün, 2 bin 150 firma 150 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan Bursa'ya ihtiyaç duyduğu finansal desteği sağlamak için biz de büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bursa'daki nakdi ticari kredi hacmimizi son 5 yılda yüzde 192 artırarak 7 milyar TL'ye yükselttik."

Bursalı KOBİ'lere özel kredi ürünleri

Arslan, Halkbank'ın Bursa'da kullandırdığı, KOBİ kredilerini de kapsayan toplam ticari kredi hacminin yüzde 29,2 büyüyerek 8,7 milyar TL'ye yükseldiğini aktararak, "Bursa'da ticari kredilerde yüzde 14,1, gayri nakdi kredilerde yüzde 12,5, toplam mevduatta yüzde 12 pazar payına sahibiz. Hedefimiz, Bursa'da ticari kredi, gayri nakdi kredi ve mevduat pazar payımızı 2019'da yüzde 20'ye çıkarmak. Bu hedeflerimizi Bursa'daki 37 şubemiz ve 550 çalışanımızın etkin performansıyla gerçekleştireceğiz. Bu amaçla Bursa'daki KOBİ'lerin ve önde gelen sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik özel ürünler sunacağız. Üreten Türkiye Buluşması'nda bu ürünleri de ilk kez tanıtma fırsatı yakaladık." değerlendirmesinde bulundu.

Esnaf Lokantası Sohbetleri'ni başlattı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Üreten Türkiye Buluşması'nın ardından şehrin köklü esnaf lokantalarından Lalezar Türk Mutfağı'nda, Bursalı esnaf temsilcileriyle öğle yemeğinde buluştu. İlk kez Bursa'da düzenlenen Esnaf Lokantası Sohbetleri'ne yemek yazarı Mehmet Yaşin de katıldı. Yaşin, yemekte esnaf lokantalarının önemini anlattı.

Osman Arslan, Bursa'da 104 odaya kayıtlı 65 bin esnaf olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de en çok esnafın bulunduğu 5 ilden biri Bursa'dır. 3 milyon kişinin yaşadığı şehirde her 50 kişiden biri esnaf. Bursa'da neredeyse her 10 kişiden biri, bir esnaf dükkanın geliriyle yaşamını sürdürüyor. Esnafa sıfır faizle başlayan ve her türlü ihtiyaca uygun vade imkanı sağlayan krediler sunuyoruz. 2017 yılında Bursa'da esnaf kredisi risk bakiyemiz 1,1 milyar TL seviyesine, kredili müşteri sayımız yaklaşık 19 bine ulaştı."

Halkbank'ın yeni ürünleri arasında Otomotiv Yan Sanayi Destek Kredisi, Savunma Sanayi Destek Kredisi, KOBİ'lere Enerji Veren Kredi, Elektronik Ürün Senedi Karşılığı (ELÜS) Kredi ve Endüstriyel Tarım Kredisi yer alıyor. Bankanın yeni kredi ürünleri, 1 ila 2 yıl arasında değişen ödemesiz dönemler ve 100 baz puandan başlayan faiz indirimi avantajıyla dikkati çekiyor.

Halkbank, çok yakında hayata geçecek KOBİ'lerin e-ihracat yapmalarını kolaylaştıracak E- İhracat Destek Projesi ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. Banka, yeni E-İhracat Destek Projesi ile binde 5 olan e-ihracat payını yüzde 5'e çıkarma hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halkbank, Kobi'lerle Üreten Türkiye Buluşmaları'nda Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    15:45 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde 122 muhtarla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Büyükkılıç, muhtarları kırsal bölgelere hizmet ulaştırmada en büyük destekçileri olarak nitelendirdi ve halkın mutluluğu ve huzuru için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı
    15:45 Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı

    Adıyaman'da Yeni Mahalle 3.Çevre Yolu Demokrasi Okulu yakınlarında meydana gelen kazada, Berkay B. idaresindeki motosiklet ile Gülsüm D. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin: Gazze'deki vahşeti kendi seyrine bırakmak ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyecek
    15:44 Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin: Gazze'deki vahşeti kendi seyrine bırakmak ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyecek

    Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Gazze'deki vahşetin kendi seyrine bırakılmasının ileride diğer bölge ülkelerini de etkileyeceğini belirtti. Bekin, İsrail'e koşulsuz yardım yapan ABD'nin bu yanlış tutumunun siyonist İsrail'i cesaretlendirdiğini ve bölgenin güvensiz bir konuma sürüklendiğini ifade etti.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki İddiaları TBMM'ye Taşıdı
    15:44 CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki İddiaları TBMM'ye Taşıdı

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda yapılan mülakatlar ve sınav sonuçlarıyla ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Uzun, “Gerek torpil iddiaları, gerek sorulan sorulara dair şaibeler, gerekse seçimin hemen ertesi günü açıklanan sınav sonuçlarına dair iddialar maalesef başta bu sınava giren Adalet Bakanlığı personelleri olmak üzere toplumun tümünün içine sinmemiştir. Bakanlık yapılan mülakatı iptal etmeli ve yazılı sınav sonuçlarına göre liyakati önceleyerek görevde yükselmeye hak kazananların hakkını teslim etmelidir” dedi.

  • Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi
    15:44 Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi

    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) öncülüğünde düzenlenen Turizm Çalıştayı'na sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Ordu'nun turizm potansiyeli, sorunlar ve çözüm önerileri, turizm lokasyonları, mekansal planlama ve pazarlama konuları ele alındı. OTSO Başkanı Karlıbel, çalıştayın amacının Ordu'nun turizm pastasından pay almasını sağlamak olduğunu belirtti.

  • Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti
    15:44 Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti

    Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Konuralp bölgesi Orhangazi Mahallesinde meydana gelen ev yangınına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağladı. Yangında evde maddi hasar meydana geldi.

  • Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya geldi
    15:43 Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya geldi

    Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve üyeleriyle bir araya gelerek yeni görevlerinde başarı diledi. Vali Tanrısever, İl Genel Meclislerinin önemine vurgu yaparak, Gümüşhane'nin gelişimine katkı sağlamak için yapılacak hamlelerin öncelikli olduğunu belirtti.


Advertisement