Halkbank Kulüp Başkanı Süleymanoğlu: "Rakibe Hediye Vereceğiz Ama Puansız Göndereceğiz" - Son Dakika
Güncel

Halkbank Kulüp Başkanı Süleymanoğlu: "Rakibe Hediye Vereceğiz Ama Puansız Göndereceğiz"

Halkbank Kulüp Başkanı Süleymanoğlu: "Rakibe Hediye Vereceğiz Ama Puansız Göndereceğiz"

Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve yarın akşam saat 19.00 da, Belçika takımı Noliko Maaseik ile karşılaşacak olan Ankara ekibi Halkbank maç öncesi basın toplantısı düzenlendi G Grubu'nda yapılacak Halkbank-Noliko Maaseik Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Türkiye Voleybol Federasyonu Başkent Salonu'nda yapılan toplantıya, kulüp başkanı Selahattin Süleymanoğlu, antrenör Lorenzo Bernardi, takım kaptanı Nuri Şahin ve Tsvetan Sokolov katıldı.

18.11.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizbank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve yarın akşam saat 19.00 da, Belçika takımı Noliko Maaseik ile karşılaşacak olan Ankara ekibi Halkbank maç öncesi basın toplantısı düzenlendi

G Grubu'nda yapılacak Halkbank-Noliko Maaseik Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Türkiye Voleybol Federasyonu Başkent Salonu'nda yapılan toplantıya, kulüp başkanı Selahattin Süleymanoğlu, antrenör Lorenzo Bernardi, takım kaptanı Nuri Şahin ve Tsvetan Sokolov katıldı.

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, yarın çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, "Lig'de ki ilk maçımızı şanssız bir şekilde verdik. Çok rahat bir şekilde alacağımız maçı kaybettik ama bu bir turnuva. En kısa sürede arkadaşlarımızın bunu telafi edeceklerine inanıyorum" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nin, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) en prestijli turnuvası olduğunu kaydeden Süleymanoğlu, şöyle devam etti:

"CEV Kupası'nı aldıktan sonra Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final hedeflemiştik. Geçen yıl final oynadık ve bir ilki yaşattık. Bu sezon başında ise final hedefini daha üst noktaya taşıyıp kupayı alma düşüncesiyle yola çıktık. Takımı yeniledik, gücümüze güç kattık. İnşallah şanssızlık ve sakatlıkları atlatıp başarılı olacağız. Ekibime güveniyorum. Takımım, geçen hafta önemli oyuncularımızdan yoksun oynadığımız Arkas Spor maçında bu güvenin boşa olmadığını gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Oyuncularımızdan beklediğimiz şey, inançlarını kaybetmeden maçın sonuna kadar direnmeleri."

Kübalı oyuncuları Osmany Portuondo Juantorena'nın sakat olduğunu, Burutay Subaşı'nın ise Arkas Spor maçında sakatlandığını ifade eden Süleymanoğlu, Halkbank'ın yedek sırasında da iyi bir takım olduğunu ve yarınki maçta, önemli oyuncularından yoksun olmalarına rağmen galip geleceklerine inandığını söyledi.

"Noliko Maaseik'e hediyelerimizi vereceğiz ama onları puan vermeden göndereceğiz" diyen Süleymanoğlu, Ankaralı sporseverlere seslenerek, "Ankara'yı en işi şekilde temsil eden tek takımız fakat Ankara seyircisi bize gerekli özeni göstermiyor. Yarın bizi desteklemelerini rica ediyoruz. Onların gücünü arkamızda hissedip maçı almak istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Halkbank Takımının İtalyan antrenörü Lorenzo Bernardi ise ligdeki ilk maçlarını kaybettiklerini hatırlatarak, "İlk maçta zor bir durumda oynadık. Osmany sakattı ve ondan istediğimiz verimi alamadık ancak bu hedefimizden uzaklaştığımız anlamına gelmiyor. İyi takımlar en zor durumlarda bile oynamayı becerebilen takımlardır" dedi.

Ekibinin, bu tür maçlarda oynamaya hazır oyunculardan kurulu olduğunu vurgulayan Bernardi, "Oyuncularım çocuklarım gibidir, onları çok severim. Fakat sahaya çıktıklarında bir savaşçı gibi mücadele etmelerini isterim. Onlar da yarın bunu yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Arkas Spor galibiyetinin geçmişte kaldığını anlatan İtalyan antrenör, "Artık önümüzde yeni bir maç var. Yarın bir savaş var ve sahada savaşan oyuncular göreceksiniz" diye konuştu.

Gazetecilerin İtalya'daki maçta hakem hatalarını hatırlatması üzerine Bernardi, "Hiçbir takım, tek bir kararla maç kaybetmez. Perugia'daki ilk maçımızda hakem bir hata yaptı ama maç istatistiklerine baktığımda bizim hakemden daha fazla hata yaptığımızı gördüm. Maçta 14 direk hatamız var. Bu hataları biraz azaltabilseydik, hakem hatalarına rağmen maçı kazanan taraf biz olurduk"Halkbank, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en önde gelen takımlarından birisi. Beklentilerin ve hedeflerin yüksek olması normal. Sürekli bir risk taşıyoruz. Takımın sadece fiziksel değil mental gelişimine de günbegün katkıda bulunmak zorundayız. Bu anlamda takımımın, doğru yolda ilerlediğini söyleyebilirim. Bir takım ilk topta nasıl oynuyorsa son topta da öyle oynamalıdır. Takım olmak önemli. Real Madrid ve Barcelona da birer takım ama sadece takımın içine baktığınızda Ronaldo gibi yıldızları görebiliyorsunuz. Son topa vuracak nitelikli oyuncular gerekli, biz de buna sahibiz."

Takım kaptanı Nuri Şahin ise son iki yıldır hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ciddi başarılar yakaladıklarını anlatarak, "Bu ivmeyi nasıl devam ettiririz, bunun hesabını yapıyoruz" dedi.

Yarınki maçta savaşacaklarının garantisini verdiklerini kaydeden Şahin, "Maçların savaşılmadan kazanılmayacağını çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar hep savaşarak buralara geldik. Antrenörümüzün bize, 'maçlar önce antrenmanda kazanılır' diyerek, maçta kazanmak istiyorsak antrenmanda da kanamamız gerektiğini öğretti. Biz de bunu yapıyoruz, çok çalışıyoruz" diye konuştu.

Takımın Bulgar oyuncusu Tsvetan Sokolov da zor bir ligde oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sakatlıklar nedeniyle zor bir durumdayız ama bu, bir bahane olarak algılanmasın. Arkas Spor maçıyla takım havasının daha farklı bir noktaya geldiğini gözlemliyorum. Takım olarak. Geçen yıl dörtlü final Ankara'da olmuştu. Bu yüzden, geçen yılki kadrodan daha çok çalışmamız gerek. İşimiz daha zor. Bu takım, gerçekten büyük oyunculardan kurulu büyük bir takım. Yarın bu büyük oyuncuların, isimlerine yakışır bir şekilde oynayacaklarından emin olabilirsiniz."

Türk temsilcisi, ligde G Grubu'ndaki ilk maçını, deplasmanda İtalyan Sir Safety ile yapmış ve 3-1 mağlup olmuştu. Halkbank-Noliko Maaseik arasındaki G Grubu 2. maçı, yarın saat 19.00'da TVF Başkent Salonu'nda yapılacak.

Ercan ATA,ANKARA -DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halkbank Kulüp Başkanı Süleymanoğlu: 'Rakibe Hediye Vereceğiz Ama Puansız Göndereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement