Halkevleri: Ankara'da 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık Sınırı 8 Bin 28 Liraya Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Halkevleri: Ankara'da 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık Sınırı 8 Bin 28 Liraya Yükseldi

Halkevleri, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırını belirlemek için yaptığı araştırmanın kasım ayı sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, "Kasım ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilme maliyeti bir önceki aya göre 525 TL artarak 8 bin 28 TL’ye yükseldi. Ailenin barınma maliyeti ise 7 bin 392 TL olmuştur. Yani dört kişilik bir ailenin beslenme ve barınma maliyeti "yüzde 3,15 artarak ortalama 15 bin 420 TL’ye yükselmiştir" denildi.

30.11.2022 17:05  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkevleri, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırını belirlemek için yaptığı araştırmanın kasım ayı sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, "Kasım ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilme maliyeti bir önceki aya göre 525 TL artarak 8 bin 28 TL'ye yükseldi. Ailenin barınma maliyeti ise 7 bin 392 TL olmuştur. Yani dört kişilik bir ailenin beslenme ve barınma maliyeti "yüzde 3,15 artarak ortalama 15 bin 420 TL'ye yükselmiştir" denildi.

Halkevleri, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırını belirlemek için yaptığı araştırmanın Kasım ayı sonuçlarını bugün Halkevleri Genel Merkezi'nde açıkladı. Açıklama şöyle:

"Bilimsel bir metodoloji kullanarak yaptığımız araştırmalara göre Ankara'da; Kasım ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilme maliyeti bir önceki aya göre 525 TL artarak 8028 TL'ye yükselmiştir. Kasım ayında dört kişilik bir ailenin barınma maliyeti ise 7392 TL olmuştur. Yani dört kişilik bir ailenin beslenme ve barınma maliyeti yüzde 3,15 artarak ortalama 15 bin 420 TL'ye yükselmiştir.

Bu maliyet kalemleri en asgari ihtiyaçlardan yola çıkılarak saptanmıştır. Biz insanca yaşamak istiyoruz derken, aynı zamanda sosyalleşmek, asgari ihtiyaçların ötesine geçebilmek, geleceğe güvenle bakabilmek, temel hak olarak bizlere sunulması gereken eğitim, sağlık, enerji gibi hizmetlerden parasız yararlanmak istiyoruz."

Halkevleri, "Enerji üretim ve dağıtımının kamulaştırılması", "insanca yaşayabilecek bir asgari ücret talebiyle" 11 Aralık Pazar günü saat 14.00'da Ulus Atatürk Heykeli önünde açıklama yapacaklarını duyurdu.

Halkevleri: Ankara\'da 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık Sınırı 8 Bin 28 Liraya Yükseldi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Halkevleri: Ankara'da 4 Kişilik Bir Ailenin Açlık Sınırı 8 Bin 28 Liraya Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement