Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin! - Son Dakika
Magazin

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

Haluk Bilginer \'en iyi erkek oyuncu\' seçildi... Emmy ödülü Türkiye\'nin!

ULUSLARARASI Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerini seçtiği 'Uluslararası Emmy Ödülleri'nde ödül alan ilk Türk, Haluk Bilginer oldu.

27.11.2019 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULUSLARARASI Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerini seçtiği 'Uluslararası Emmy Ödülleri'nde ödül alan ilk Türk, Haluk Bilginer oldu. Bu yıl 47'ncisi düzenlenen organizasyonda ödüller, dün sabaha karşı New York'ta yapılan törenle sahiplerine verildi. Bilginer, yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği, Puhu TV'de yayınlanan 12 bölümlük "Şahsiyet" dizisindeki rolüyle 'en iyi erkek oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Başrolünü üstlendiği "Şahsiyet" dizisinde, kendisine Alzheimer tanısı konulduktan sonra yıllardır ertelediği bir cinayeti işlemeye karar veren Agah Beyoğlu'nu canlandıran Haluk Bilginer, üstün performansıyla Uluslararası Emmy Ödülleri jürisinin en beğendiği aktör oldu.

TÜRKÇE SELAMLADI

Haluk Bilginer, New York'taki Hilton Otel'de düzenlenen ödül törenine "Şahsiyet"in yönetmeni Onur Saylak, senaryo yazarı Hakan Günday ve Ay Yapım CEO'su Kerem Çatay'la birlikte katıldı. Adı açıklandığında ödülünü almak için sahneye çıkan oyuncu, konuşmasına Türkçe "Merhaba" diyerek başladı ve İngilizce devam etti: "Beni bu değerli ödüle layık gören Akademi'ye teşekkür ediyorum. Bu projenin yapılmasına imkan veren muhteşem ekibi sahneye çağırmamda bir sakınca yoktur sanırım: Kerem Çatay, Onur Saylak, Hakan Günday. Onlarla çalışmak benim için büyük onurdu. Dizimiz adalet ve amnezi (belleksizlik) üzerineydi. Bireysel amnezi değil, ülke olarak, toplum olarak amnezi. İçinde yaşadığınız toplumun amneziden mustarip olmadığından emin olun."

HEYKELE BAYILDIM

Bilginer yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum, ülkem adına da. Herkes gördükleri şeyden çok mutlu. Birçok jüri üyesi tören öncesinde gelip tebrik etti. Hatta tören öncesinde tebrik etmelerini etik bulmadım. Ama binlerce kişi oyunu vermiş geçmiş, sonucu bilmiyorlar. Yüzlerce Akademi üyesi oy vermiş, ben sayamadım. Heykele bayıldım. Güzel değil mi?"

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

İŞTE RAKİPLERİ

Haluk Bilginer, 'en iyi erkek oyuncu' kategorisinde İngiltere'den Christopher Eccleston (BBC-Come Home), Brezilya'dan Raphael Logam (Barry Company–Impuros) ve Almanya'dan Jannis Niewöhner (Amazon- Beat) ile birlikte finale kaldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda ödüle ulaşan isim, Bilginer oldu.

Madalyonu taktı

Haluk Bilginer, New York'taki Hilton Otel'de düzenlenen törende ödülünü oyuncu Tamara Tunie'nin elinden aldı. İkili, tören sonrası uluslararası basına birlikte poz verdi. Haluk Bilginer, tören öncesi adaylara dağıtılan, üzerinde Emmy logosunun bulunduğu madalyonu gece boyunca çıkarmadı. Usta oyuncu törene modacı Derviş Bağzıbağlı'nın imzasını taşıyan bir smokinle katıldı.

12 bölüm sürdü

Yapımcılığını Ay Yapım'ın, yönetmenliğini ise Onur Saylak'ın üstlendiği dizi, kendisine Alzheimer tanısı konulduktan sonra yıllardır ertelediği bir cinayeti işlemeye karar veren Agah Beyoğlu'nun hikayesini anlatıyor. Haluk Bilginer ve Cansu Dere'nin başrolde olduğu dizide Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Güler, Ayhan Kavas, İbrahim Selim ve Fırat Topkorur gibi ünlü isimler de rol aldı.

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

Ekip kutlaması

Ödülü törene birlikte katıldığı ekiple kutlayan Haluk Bilginer, objektiflere zafer pozları verdi. "Şahsiyet"in yönetmeni Onur Saylak ise duygularını şöyle anlattı: "Tabii ki çok heyecanlandık ve gurur duyduk. Haluk Bilginer gibi bir ustayla çalışmış olmak ve ödülle bu serüvenin tamamlanmış olması çok sevindirici. Zaten onun Agah Beyoğlu'nu oynamış olması bir ödüldü, bu da burada taçlandı. Çok mutlu ve gururluyuz. Haluk Bilginer Alzheimer'lı bir karakteri oynuyordu. Umarım büyük kanallar ve platformlar bu tarz işler yaparlar."

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

Palm SprIngs'te 'en iyioyuncu' seçilmişti

Haluk Bilginer, lise öğrenimini bitirmesinin ardından 1972 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1977'de mezun oldu. Aynı yıl İngiltere'ye giden Bilginer, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) 1 yıl boyunca ileri tiyatro öğrenimi gördü. Çok sayıda ödül sahibi olan Haluk Bilginer, daha önce "Kış Uykusu" filmindeki rolüyle Palm Springs Uluslararası Film Festivali'nden 'en iyi oyuncu' dalında FIPRESCI ödülüyle dönmüştü. Ünlü oyuncu, "Ben-Hur", "New Blood", "The Glory Boys", "EastEnders", "Lionheart", "The Young Indiana Jones Chronicles" gibi yabancı yapımlarda da rol almıştı.

Kızı Nazlı'ya ithaf etti

Haluk Bilginer, ödülünü kızı Nazlı'ya ithaf etti. Ünlü oyuncu, teşekkür konuşmasını "İzninizle bu ödülü kızım Nazlı Bilginer adına, bir gün onun da oyunculuğu seçeceği umuduyla almak istiyorum" sözleriyle noktaladı. Haluk Bilginer'in eski eşi Aşkın Nur Yengi'yle evliliğinden olan kızı Nazlı, 13 yaşında.

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

İlk bizi aradı

Aşkın Nur Yengi, eski eşini sosyal medya hesabından "Gurur duyuyorum canımın içi" mesajıyla kutladı. Şarkıcı, ödül törenini kızları Nazlı'yla birlikte canlı olarak izlediğini söyledi: "Çok mutlu ve gururluyuz. Ben önceden ayarlanmış konserim olduğu için gidemedim, kızım da okulu olduğundan katılamadı. Töreni Nazlı'yla sabaha kadar takip ettik. Haluk ödülünü aldıktan sonra ilk bizi aradı, konuştuk ve mutlu olduk. Gelince burada kutlamasını yapacağız. Aile olarak gerçekten alacağına inanıyorduk. Ayrıca bir Türk vatandaşı olarak da gururlandık. Uluslararası platformlarda birçok başarısı, sinema filmleri vardı ama Emmy çok ayrı bir gurur verdi."

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

Tebrik yağdı

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: Değerli sanatçı Haluk Bilginer'i tebrik ediyorum. Kendisinin emeği ve her defasında hepimizi etkileyen performansı, bu ödülleri fazlasıyla hak ediyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Haluk Bilginer hepimizin onuru ve gururu oldu. Bu dizinin çekimine katkı verenlere yürekten teşekkür ederiz.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Değerli tiyatro ve sinema sanatçımız Haluk Bilginer'i yürekten tebrik ediyorum. Bize bu gururu yaşattığı için Türk milleti adına çok teşekkür ediyorum.

Şebnem Bozoklu: Sabah uyanıp Haluk Bilginer'in 'Şahsiyet' dizisindeki 'Agah Beyoğlu' karakteriyle Emmy kazandığını öğrenmek muhteşem! Dizide kızını oynamaktan gurur duymuştum. Seni seviyoruz.

Cem Yılmaz: Sevgili Haluk Bilginer abimi candan kutlarım. Bu güzel işte emeği geçen herkese yaşattıkları gurur için teşekkür etmeliyiz.

Tolga Çevik: Sevgili Haluk Bilginer'i, sonuna kadar hak ederek aldığı ödülden dolayı can-ı gönülden kutlarım. Hepimizi gururlandırdı. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Sıla: Haluk Bilginer'i yürekten alkışlıyorum. Büyük iştahla izlediğim "Şahsiyet"te emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Cem Davran: Harika bir oyunculuktu, bütün ödülleri çoktan hak etmişti. Ustayı tebrik ediyorum.

İrem Sak: 'İrem' dese, 'gel arada Emmy'nin tozunu al', 'Haluk Bey, kaç gibi müsait ev, en güzel fiber bezlerimle oradayım' derim.

Müfit Can Saçıntı: Emmy Ödülü Haluk Bilginer'i kazanmış. Emmy Ödülleri'ne değer katan Haluk Bilginer'i ben de alkışlıyorum. Çok yaşa e'mi.

Edis: Haluk ağabey, sizinle aynı dizide oynamak bile şerefti. Ne büyük şans ki sizi yakından izleyebilme şansım oldu her gün. Tebrikler size.

Cengiz SEMERCİOĞLU yazdı:   Ustaya yakıştı

Haluk Bilginer'in uluslararası arenada en başarılı olduğunu yıllardır yazar çizer söylerim.

1977'de Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra aynı yıl İngiltere'ye gitti Haluk Bilginer.

Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde ileri tiyatro eğitimi gördü.

Emmy Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada akıcı İngilizcesini hepimiz gördük.

Bugüne kadar rol aldığı yabancı filmlerde de hep bu akıcı İngilizcesi ve usta oyunculuğuyla en çok tercih edilen isim oldu zaten.

Bizim yıllardır alkışladığımız oyunculuğunu, olgunluk döneminde Amerika da keşfediyor şimdi.

"3 gündür burada Akademi üyelerinden büyük ilgi görüyorum" sözleriyle Haluk Bilginer de bunu teyit etti zaten.

Ay Yapım'ın gecenin sponsoru olduğu için bu ödülün Haluk Bilginer'e gittiği söyleniyor ki büyük ayıp.

Emmy'deki davetlere yapım şirketleri ve kanallar sponsor olabilir.

Geçen yıl da açılış davetine Ay Yapım sponsordu, kapanış davetini ise HBO üstlenmişti.

Siz zannediyor musunuz ki yüzlerce Akademi üyesi oyunu verirken davete kim sponsor olmuş diye bakıyor.

Bunu söylemek Haluk Bilginer'e de yönetmen Onur Saylak'a da "Şahsiyet" ekibine de yapılmış bir büyük haksızlık olur.

Bu Emmy heykelciği, Haluk Bilginer'e çok yakıştığı gibi Türk dizi sektörünü de taçlandıran bir ödül oldu.

Bugün Türkiye, Amerika'nın ardından en çok dizi ihracatı yapan ikinci ülke durumunda.

Bu ödül Türk dizilerinin ve oyuncuların kalite başarısını tescilledi.

Bundan sonra yapımcılarımız ve oyuncularımız hedeflerini Emmy olarak belirleyecek.

Ve göreceksiniz, bu ödüllerin devamı da gelecek.

Bu başarıda internet platformlarının hayatımıza girmesinin de etkisi büyük.

Yapımcı ve yönetmenlerimizin reyting kaygısı olmadan 50 dakikalık işler yaptığında nasıl kaliteli, ödüllü diziler çıkardıklarını, çıtayı Emmy seviyesine koyduklarını gördük.

Tebrikler Haluk Bilginer ve Onur Saylak. Tebrikler Ay Yapım ve Puhu TV.

Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin!

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Haluk Bilginer 'en iyi erkek oyuncu' seçildi... Emmy ödülü Türkiye'nin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.


Advertisement