Hamas lideri Heniyye, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nehale'yle Filistin davasını görüştü - Son Dakika
Güncel

Hamas lideri Heniyye, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nehale'yle Filistin davasını görüştü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale ile Filistin davasını görüştü.

13.01.2021 09:54  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale ile Filistin davasını görüştü.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamas lideri Heniyye başkanlığındaki heyet ile İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nehale başkanlığındaki heyet, Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi.

Görüşmede, Filistin halkının birliğinin yeniden sağlanmasıyla ilgili gelişmeler ve Filistin seçimlerinin düzenlenmesi temelinde bölünmenin sona erdirilmesi konuları ele alındı.

Geçen yılın sonlarında Filistin'de siyasi grupların uzlaşı arayışı kapsamında Hamas ile Fetih Hareketi arasında yakınlaşma sağlanmıştı.

Filistinli grupların genel sekterleri ve temsilcileri 3 Eylül'de eş zamanlı olarak işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 22 Eylül'de İstanbul'da toplantılar gerçekleştirmişti.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, 24 Eylül'de yaptığı açıklamada, Fetih ile Hamas arasında İstanbul'da yapılan görüşmelerin olumlu ve verimli geçtiğini belirtmişti.

Toplantılarda İsrail'e karşı direniş ve gruplar arasındaki siyasi bölünmenin sonlandırılması yönünde atılan adımların sonucunda yaklaşık 13 yıldır yapılamayan seçimlerin icra edilmesi yönünde karşılıklı olumlu adımlar atılmaya başlanmıştı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, 31 Aralık 2020'de Abbas'a bir mektup göndererek, "seçimlerin daha önce şart koşulduğu gibi eş zamanlı olarak değil, sırasıyla yapılmasını kabul ettiklerini" bildirmişti. Mektubun ardından Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye de gelecek dönemde hükümetin seçim süreci için tüm çabaları ortaya koyma hazır olduğunu duyurmuştu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın 9 Ocak'ta yayınladığı haberde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın en geç 20 Ocak'a kadar seçimlere ilişkin kararnameleri çıkaracağı, ardından seçim çalışmalarına ilişkin Filistin'deki gruplar arasında diyalogların yapılacağı belirtilmişti.

Hamas lideri Heniyye, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nehale\'yle Filistin davasını görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas lideri Heniyye, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nehale'yle Filistin davasını görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

  • Ordu'da denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlü, kamuya yararlı işte çalışma cezasını evlerde tıraş ederek çekiyor
    14:29 Ordu'da denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlü, kamuya yararlı işte çalışma cezasını evlerde tıraş ederek çekiyor

    Ordu'da denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan bir yükümlü, kamuya yararlı bir işte çalışma cezasını yaşlı, öğrenci, hasta ve maddi durumu iyi olmayanları evlerinde tıraş ederek çekiyor. Yükümlü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevi sakinlerine, muhtaç durumdaki hastalara, yardım alanların aile bireylerine ve hafızlık eğitimi alan öğrencilere hizmet veriyor. Proje sayesinde yükümlülerin iş disiplini sağlanırken, kurumlardaki olumlu havadan etkilenme ve davranış değişikliği de oluşuyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.


Advertisement