FKÖ'den Filistinli liderlere hakaret eden Suudi Prens Bin Sultan'a tepki - Son Dakika
Güncel

FKÖ'den Filistinli liderlere hakaret eden Suudi Prens Bin Sultan'a tepki

FKÖ\'den Filistinli liderlere hakaret eden Suudi Prens Bin Sultan\'a tepki

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Filistinli liderlere hakaret eden ve "nankörlükle" suçlayan eski Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Prens Bender bin Sultan'a tepki gösterdi.

08.10.2020 15:17  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Filistinli liderlere hakaret eden ve "nankörlükle" suçlayan eski Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Prens Bender bin Sultan'a tepki gösterdi.

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Araplardan her kim Washington'a ya da başka bir yere güven mektubu sunmak istiyor veya İsrail ile normalleşmenin yolunu yapıyorsa, bunu Filistin halkına ve efsanevi mücadelesine hakaret etmeden gerçekleştirebilir." ifadesini kullandı.

İsim vermeden Suudi Prens Bin Sultan'a tepki gösterdiği açıklamasında Ureykat, "Her ülke benim menfaatlerim İsrail ile normalleştirmeyi gerektiriyor diyebilir." ifadesine yer verdi.

Suudi Prens'ten Filistinli liderlere "nankörlük" suçlaması

Suudi Prens, dün Al Arabiya televizyonuna verdiği röportajda, "Filistinli liderlerin nankörlüğünün ardından Filistin yönetimine güvenmenin zor olduğunu ancak bunun Filistin halkının davasına olan bağlılıklarını etkilemeyeceğini" söylemişti.

Bin Sultan, "Filistin yönetiminin Türkiye ile İran'ı Mısır ve Körfez ülkelerinden daha önemli gördüğünü ve Filistin meselesinin çözümünden kaçtığını" ileri sürmüştü.

Suudi Prens Bin Sultan ayrıca, Gazze'yi "Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kaldırılması ve Filistin meselesinin çözümü için gece gündüz çalışan Mısır'a terör ihraç etmekle" suçlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel FKÖ'den Filistinli liderlere hakaret eden Suudi Prens Bin Sultan'a tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement