Hamas'tan Hamdallah'a Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Hamas'tan Hamdallah'a Eleştiri

Hamas, Filistin Başbakanı Hamdallah'ın Gazze'ye yönelik tasarruflarını eleştirdi.

08.11.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'a "Gazze ziyaretini gerçekleştirmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi" çağrısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, yaptığı basın açıklamasında, Hamdallah'ın Gazze Şeridi'ne yönelik tasarruflarında Başbakan gibi değil Fetih hareketi sorumlusu gibi hareket ettiğini savundu.

Ebu Zühri, "Hamdallah, hükümet başkanı olarak Gazze Şeridi ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır" ifadesini kullandı..

Gazze'de bazı Fetih hareketi yetkililerinin evlerini hedef alan bombalı saldırıların ardından, Başbakan Rami el-Hamdallah'ın, bu hafta Gazze'ye yapacağı ziyaretin ertelediği bildirilmişti.

Gazze'de dün eşzamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu bazı Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaşanmadığı olayda evlerde ve platformda hasar oluşmuştu.

Fetih hareketi de saldırılardan Hamas'ı sorumlu tutmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas'tan Hamdallah'a Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement