Hamas'tan Ramallah Yönetimine Suçlama - Son Dakika
Güncel

Hamas'tan Ramallah Yönetimine Suçlama

Hamas\'tan Ramallah Yönetimine Suçlama

Hamas liderlerinden Dr. Salah Berdevil, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Kahire'ye 16 Mısır askerinin öldürüldüğü saldırıyı Hamas'a yüklemek için gittiğini söyledi.

29.07.2013 13:56  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bugünkü Mısır ziyaretinin Sina'daki saldırılarla alakalı olarak kendilerini suçlama amacı taşıdığını iddia etti.

Hamas'ın siyasi liderlerinden Dr. Salah Berdevil, Filistin Enformasyon Merkezi'ne ait sitede yayımlanan açıklamasında, Abbas'ın, geçen yıl ramazan ayında 16 Mısır askerinin ölümüyle sonuçlanan Sina'daki saldırıyı Hamas'a yüklemek amacıyla Kahire'ye gideceğini ve geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'la görüşeceğini ileri sürdü.

Berdevil, Ramallah yönetiminin Hamas aleyhine yalan haber uydurma ve bu yalan haberleri Mısır medyası vasıtasıyla yayma konusunda aktif rol oynadığına dair yüzlerce belgeye sahip olduklarını belirtti.

Mısır'da yaşanan olaylarla Hamas'ı irtibatlandırmayı amaçlayan uyduruk ve saçma haberlerin hangi kaynaklardan üretildiği, Mısır medyasına nasıl ulaştırıldığı ve medya organlarında nasıl şekillendirilip piyasaya sürüldüğü hakkında çok güçlü belgelere sahip olduklarını öne süren Berdevil açıklanmasında, "Olayın en korkunç yanı, yalan üretme kampanyasının başında bizzat Abbas'ın olmasıdır. Kampanyayı yürütme konusunda, Başkanlık Genel Sekreteri Tayyib Abdurrahim ve Batı Şeria'daki İstihbarat Teşkilatı Başkanı Macid Ferac ona yardımcı olmaktadır" ifadesini kullandı.

El-Cezire başta olmak üzere çeşitli internet siteleri, Hamas karşıtı kampanyayı yürütmek amacıyla Kahire'de Dr. Cevad el-Harrazin, Beşir Ebu Hatab, Ahmed Mansur Dağmeş ve Filistin'in Kahire Büyükelçisi Berekat el-Ferra gibi isimlerden oluşan bir grubun medya elemanlarıyla kampanyayı organize ettiklerine dair iddiaları içeren, 24 Temmuz 2013 tarihli bir belge yayınlanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas'tan Ramallah Yönetimine Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement