Hamburg Eyaleti Başbakanı Scholz, Cami Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Hamburg Eyaleti Başbakanı Scholz, Cami Açılışına Katıldı

Almanya'nın Hamburg Eyaleti Başbakanı Olaf Scholz Sternschanze semtindeki Mevlana Camisi'nin açılışına katıldı.

09.09.2015 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Hamburg Eyaleti Başbakanı Olaf Scholz Sternschanze semtindeki Mevlana Camisi'nin açılışına katıldı.

1984 yılında kurulan ve 2012'de eksikleri olduğu için tadilat ve maddi zorluklar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Mevlana Camisi'nin 3 yıllık aradan sonraki açılışına, Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz ve çalışma arkadaşları da katıldı.

Seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla yapılan açılışa ev sahipliği yapan derneğin başkanı Mehmet Yılmaz, burada yaptığı teşekkür konuşmasında, "Sizlerin desteğiyle, sizlerin katkılarıyla çok güzel şeyler başaracağız. Bugün dünyanın en zengin ve en mutlu insanı benim. Zenginliğimi göremezsiniz, çünkü o benim kalbimde" dedi.

Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz da cami açılışına katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Dünyanın en zengin ve en mutlu kişisini tanıdığım için çok mutluyum. Bunun arkasında çok anlamlı şeyler yatıyor. Birlikte ve işbirliği yaparak ortaya çıkan işler bunlar" dedi.

Hamburg'un dünyaya açık bir şehir olduğuna dikkati çeken Scholz, "Bu sadece liman ve ticaretle değil, insanları kültürleriyle birlikte tanımamızdan kaynaklanıyor. Beni bir arada ve birlikte yaşamak mutlu ediyor. Özellikle bu zamanda dünyanın her yanından insanların Almanya'ya gelmesinden mutlu oluyorum" diye konuştu.

Macaristan'daki tren istasyonlarında sığınmacıların Almanya'ya gelmek istediklerini haykırdıklarını vurgulayan Scholz, şöyle devam etti:

"Bazıları hemen işin kaça mal olacağını, vesairesini eleştirmeye başlıyor. Tamam ama diğerleri bunun ne kadar etkileyici bir mesaj içerdiğini biliyor. Almanya'ya gelmek isteyenlerin çoğu inançları, siyasi görüşleri nedeniyle hayatları tehlikede olduğu için, takip edildikleri, baskıya uğradıkları için, yaşadıkları toprakları terk ederek kaçıyorlar. Burada bundan korkmadan yaşayabilecekleri bir ülke olduğunu bu insanlara anlatmak en önemli mesajdır. Ayrıca kentimizdeki Müslümanlara ve Alevilere de eşit resmi statü tanımaktan mutluyum. Oldukça kapsamlı bir iş olduğu için oldukça da zordu. Ancak, konu din ve inanç özgürlüğü olduktan sonra tüm zorlukları birlikte aştık. Neticede en önemlisi bu kentte iyi bir toplumu oluşturuyoruz. Ben şimdi dünyanın en zengin insanı değilim ama en mutlu insanlarından biriyim."

Daha sonra dernek başkanı Mehmet Yılmaz ile caminin kantin kısmına geçerek sohbet eden Scholz'a mantı ikram edildi.

Yılmaz, Başbakan Scholz'a cemiyetin faaliyetlerini ve taleplerini anlattı.

Davetlilerin isteği üzerine Scholz birlikte resim çektirdikten sonra Berlin'de bir toplantıya katılmak üzere etkinlikten ayrıldı. Açılış etkinliğinde Turan Vurgun ve Enes Arslan, davetlilere kanun ve ney dinletisi sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamburg Eyaleti Başbakanı Scholz, Cami Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement