Hamile Kadının Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Hamile Kadının Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi

Hamile Kadının Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi

Adana'da kullandığı minibüs ile geri manevra yaparken 6 aylık hamile Yeşim Işık'ın ölümüne neden olan Altan Bulut, ailenin şikayetinden vazgeçmesi üzerine serbest kaldı.

11.05.2016 11:22  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kullandığı servis minibüsü ile geri manevra yaparken 6 aylık hamile 37 yaşındaki Yeşim Işık'ın ölümüne neden olan 44 yaşındaki Altan Bulut, ailenin şikayetinden vazgeçmesi üzerine tahliye edildi.

GERİ MANEVRA YAPARKEN ÇARPTI

Merkez Sarıçam ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan bir çocuk annesi Yeşim Işık, geçen 8 Ekim'de misafirliğe gelen 37 yaşındaki Ümit Aybar'ı yolcu etmek için Atatürk Caddesi'ne çıktı. Bu sırada 01 S 2761 plakalı servis minibüsü ile işçi taşıyan Altan Bulut, geri geri gittiği sırada Yeşim Işık ile Ümit Aybar'a çarptı.

KARNINDAKİ BEBEĞİYLE CAN VERDİ

Aybar'ın hafif yaralandığı kazada Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Yeşim Işık, karnındaki bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Işık, gözyaşları arasında toprağa verilirken, Altan Bulut tutuklandı.

KURALA AYKIRI DAVRANDI

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Altan Bulut'un Karayolları Trafik Kanunu'nun 'bağlantı yollarında ve tek yönlü yollarda sürücülerin duraklama ve park etme manevrası dışında geri gitmelerini yasaklayan' kurala aykırı davrandığı belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Ayrıca servis şoförlerinin profesyonellikleri gereği diğer sürücülere göre daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Savcı, Bulut hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

"DURAKTA BEKLEYEN İŞÇİYİ UNUTTUM"

Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Altan Bulut, durakta bekleyen bir işçiyi unuttuğu için geri geri geldiğini belirterek, "25 metre kadar geri gittim. Yol kenarında bir minibüs park ettiği için biraz yolun ortasına doğru gelmek zorunda kaldım. Minibüsün hizasında geçerken bir ses geldi. Aşağıya indiğimde 2 kişiye çarptığımı fark ettim. Suçsuzum, beraatime karar verilmesini istiyorum"dedi.

AİLE ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Yeşim Işık'ın ailesi de şikayetinden vazgeçti. Bu gelişme üzerine mahkeme heyeti, Altan Bulut'un tahliyesine karar verip, kusur oranlarının tespiti amacıyla istenen raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamile Kadının Ölümüne Neden Olan Sürücü Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement