Hamile Kadınlar Neden Süt Tüketmeli? - Son Dakika
Kadın

Hamile Kadınlar Neden Süt Tüketmeli?

Hamile Kadınlar Neden Süt Tüketmeli?

Kalsiyum, bebeğin, gebeliğin 8. Haftasından itibaren oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için gerekli bir mineraldir.

02.01.2014 15:02  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalsiyum, bebeğin, gebeliğin 8. Haftasından itibaren oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için gerekli bir mineraldir. Bu vesile ile Süt ve süt ürünleri içerisinde bulunan bol miktarda kalsiyumdan dolayı gebelikte süt ve süt ürünlerinin tüketimi, bebeğin iskelet sisteminin gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan anne ve bebek sağlığı için kalsiyum alımının önemini şu şekilde açıklıyor: "Gebelikte, normalde vucudun ihtiyacı olan kalsiyum miktarın yaklaşık iki katı kadar kalsiyum alınmalıdır. Çünkü bebeğin iskelet sisteminin gelişmesi için gerekli olan kalsiyum ;anne beslenmesinde yeterince alınmadığı takdirde annenin hamileliği süresince diş ve kemiklerinde bulunan kalsiyum depolarından sağlanmaktadır."

Süt ve süt ürünleri yeterli miktarda alınmamasından dolayı kalsiyum eksikliğine bağlı olarak ; annenin dişlerinde çürüme ve bacaklarında eğrilme, ileriki yıllarda kemik erimesi (osteoporoz) oluşmasına zemin hazırlayabilir. İşte bu nedenlerden dolayı hamilelik döneminde süt, peynir ve yoğurt tüketmek önem kazanmaktadır.

Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı ne kadardır?

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan'ın verdiği bilgiye göre, hamile bir bayanın günde 1000 miligram (1 gram) kalsiyum alması, eğer anne adayı 18 yaşın altında ise günlük 1300 mg kalsiyum alması tavsiye edilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Hamile Kadınlar Neden Süt Tüketmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor
    17:15 Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Petek Aksak için açıklama yaptı. Adaletin sağlanması için mücadele eden meclis, toplumsal farkındalığın arttırılması ve eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

  • Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım
    15:43 Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan oyuncu İpek Tenolcay, eşinden boşanacağını anladığı an yaptığı hamleyle hamile kaldığını itiraf etti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi
    14:31 Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından silahla vurulduğu ileri sürülen Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten meclis, kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için önlemlerin alınmasını talep etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı da böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için tüm kurumların işbirliği yapacağını ifade etti.

  • Canik Belediyesi, Kadınların İş Hayatında Yer Almasını Destekliyor
    14:09 Canik Belediyesi, Kadınların İş Hayatında Yer Almasını Destekliyor

    Samsun'un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınların iş hayatında yer almalarına yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, 'Hanım kardeşlerimizi meslek sahibi yapmaya devam ediyoruz' dedi. Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler ile ilçedeki kadınlar için istihdam kaynakları oluşturuluyor. Kadınlar, Canik Belediyesi Hanım Konakları'nda sürdürdükleri sertifikalı mesleki eğitimlere katılarak meslek öğreniyor.

  • Beylikdüzü Belediyesi Kadınlara Öz Savunma Eğitimi Düzenliyor
    16 Nis Beylikdüzü Belediyesi Kadınlara Öz Savunma Eğitimi Düzenliyor

    Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki kadınların mental ve fiziksel olarak güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla öz savunma eğitimleri düzenliyor. Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

  • Emma Watson, pahalı bir cinsel tatmin sitesine abone oldu
    16 Nis Emma Watson, pahalı bir cinsel tatmin sitesine abone oldu

    Ünlü oyuncu Emma Watson, kadınların cinsel hayatıyla ilgili içerikler üreten bir abonelik tabanlı web sitesine üye oldu. Abonelik ücretinin 1500 TL'den başladığı sitenin değerli olduğunu belirten oyuncu, uzun süre devam etmesini diledi.

  • Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi
    16 Nis Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi

    Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın kurduğu Dilan Polat Kadın ve Çocuklara Eğitim ve Destek Vakfı, 1.5 yıllık süreç içerisinde faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi. Vakıf, eğitim projeleri, seminerler, atölyeler ve rehberlik programları gibi faaliyetleri gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Yönetiminde eşi Engin Polat da bulunan vakfa Engin Polat 1 milyon TL bağış yapmıştı.


Advertisement