Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Açıldı

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Açıldı

Düzceli iş adamı Şerifoğlu tarafından yaptırılan ortaokul törenle açıldı.

23.09.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzceli iş adamı Hamit Şerifoğlu tarafından yaptırılan 8 derslikli ortaokul törenle açıldı.

Karahacımusa Mahallesi'ne yaptırılan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu'nun açılış töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, eğitim çalışmalarının Türkiye ve Düzce için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Kentte son bir yılda 35 eğitim kurumunun ihalesinin gerçekleştirildiğini anımsatan Su, şöyle konuştu:

"O yüzden eğitime yoğunlaşıyoruz. Bitenleri hizmete açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz. Onlardan biri de bu okulumuz. Eğitimde daha iyi seviyelere geleceğiz. Yüzde 57 olan üniversite giriş oranı, son yıllarda yüzde 63'e çıkmıştı. Düzce'de 342 okuldan 18'i prefabrikeydi. Bunlardan 8'ini betonarme binaya kavuşturduk. Tüm okullarımız betonarmeye son sitem donatılmış hale geliyor. Bir çok iş adamımızın bu tür yatırımları yapmasını arzu ediyoruz."

İş adamı Şerifoğlu ise hayır işlerine katkı sağlayanların vatansever olduğunu kaydetti.

Eğitimdeki başarısızlığın yaşanan depreme bağlanmaması gerektiğini vurgulayan Şerifoğlu, şöyle konuştu:

"İş adamlarının en büyük problemi, kalifiye eleman eksikliği. Peki sanayici ve iş adamlarımız neden eğitimi gözardı ediyor? Kalifiye eleman eğitimle gelir. Ben çok üzgünüm. Her fırsatta Düzce ile gururlanırız. Ama eğitimde Türkiye sıralamasının yüzde 50'lerin altındayız. Başarılı eğitimcilerin ve öğrencilerin memnun edilmesi son derece önemlidir. Veliler, çocuklarını okula göndermekle yetinmeyip, her zaman takipçi olmalarını tavsiye ediyorum."

Törene, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement