Hamza Öztürk: "İstanbul'un Ana Caddelerini Kilitleyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Hamza Öztürk: "İstanbul'un Ana Caddelerini Kilitleyeceğiz"

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Okullar açıldığı hafta esnafın sıkıntıları yine devam ederse, toplanmadan hareket ederek tüm İstanbul'un ana caddelerini kilitleyeceğiz" dedi.

16.08.2013 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Okullar açıldığı hafta esnafın sıkıntıları yine devam ederse, toplanmadan hareket ederek tüm İstanbul'un ana caddelerini kilitleyeceğiz" dedi.

Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, Türkiye'de 27 vilayetteki plaka tahdidinin İstanbul'da da uygulanmasını talep etti. Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan oda yöneticileri ve servis şoförlerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, plaka tahdidi istemiyle eylem yaptı. Parkta toplandıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık, üzerinde "Servisçiler kan ağlıyor, sen nerdesin Sayın Kadir Topbaş. Bir günde hayatımızı değiştirebilecek misin" yazılı pankart açıp "Biz buradayız, Topbaş nerede" ve "Plaka hakkımız söke söke alırız" şeklinde sloganlar attı. Burada bir süre yolu trafiğe kapatan grup daha sonra başkanlık binası önünde slogan atmayı sürdürdü.

ÖZTÜRK: "İSTANBUL'UN ANA CADDELERİNİ KİLİTLEYECEĞİZ"

Burada bir açıklama yapan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, 27 vilayette uygulanan plaka tahdidinin İstanbul'da da uygulanması talebini yineleyerek sorunun çözülmemesi durumunda yapacakları eylem planına dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesine süre tanıdıklarını ifade eden Öztürk, sorunların çözülmemesi durumunda İstanbul'un ana caddelerini trafiğe kapatacaklarını duyurdu. Öztürk, "Buradaki eylemimizin temel amacı bundan sonra yapacaklarımızın ölçüsünü belirlemektir. Yapacak olduğumuz eylem şu; okullar açılıncaya kadar belediyeye bir müddet vereceğiz. Okullar açıldığı hafta esnafın sıkıntıları yine devam ederse toplanmadan hareket ederek tüm İstanbul'un ana caddelerini kilitleyeceğiz" dedi.

Yaşanan haksız uygulamaların giderilmesini İsteyen Hamza Öztürk, "Türkiye genlinde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul'da neden uygulanmadığını sormak için bugün buradayız. Biz esnaf odası olarak 11 Mayıs'ta Kazlıçeşme Meydanı'nda bir eylem düzenledik. Biz kimsede olmayan bir şeyi istemiyoruz. Türkiye genelinde 27 vilayette uygulanan plaka tahdidinin neden uygulanmadığını öğrenmek istiyoruz. Burada kimlerin çıkarı var, kimler bundan rant elde ediyor bunu öğrenmek istiyoruz. Bizim merak ettiğimiz konu plaka servis aracına verince rant, otobüs A.Ş.'ye uygulanınca değil, böyle bir anlaşmazlık böyle değişik uygulama İstanbul'da olmamalı" dedi.

Pahalı taşımacılık yaptırdıklarına dikkat çeken Öztürk, "İstanbul göz bebeğimiz diyoruz, İstanbul en iyi şeylere laik diyoruz ama İstanbul'da öğrenciyi de personeli de en pahalı şekilde taşıttırıyoruz. Yanlış anlamayın pahalı taşıttırıyoruz ama bu para esnafın cebine girmiyor, hep başkalarının cebinde kalıyor. Onun için biz diyoruz ki plaka tahdidi yaptığınız zaman İstanbul'un öğrencisi de kendisini de ucuz taşınacak. Onun için plaka tahdidi istiyoruz. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de çalışmasını yapıp bu sektöre yeni oyuncuların girmesini engellemesi lazım" diye konuştu.

'Bizim hedefimiz İstanbul'a hizmet etmek' diyerek sözlerini sürdüren Hamza Öztürk, "En iyisini yapmaya çalışıyoruz ancak hizmet ederken karşılığını alamadığınız zaman eziliyorsunuz. Üç yıldan beri bu insanlar hep biraz biraz diye bizim baskımız sonucu sorunları hep erteledik. Onun için sabır kalmamıştır. Ne olur yetkililer bizleri duysun, bu insanların sıkıntılarına kulak versin. Bizim derdimiz elbette ki plaka tahdidir" diye konuştu.

Grup, yapılan eylem ve basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hamza Öztürk: 'İstanbul'un Ana Caddelerini Kilitleyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement