Hamzaoğlu: "Bursaspor'u Sezon Sonunda Söylediğimiz Hedefte Teslim Edeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Hamzaoğlu: "Bursaspor'u Sezon Sonunda Söylediğimiz Hedefte Teslim Edeceğiz"

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yeşil-beyazlı taraftarlardan sezon sonuna kadar sabır göstermelerini isteyerek, "Sezon sonunda biz bu takımı söylediğimiz hedefte teslim edeceğiz.

18.01.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yeşil-beyazlı taraftarlardan sezon sonuna kadar sabır göstermelerini isteyerek, "Sezon sonunda biz bu takımı söylediğimiz hedefte teslim edeceğiz." dedi.

Hamzaoğlu, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmandan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda sahalarında Akhisar Belediyespor karşısında alınan 4-1'lik mağlubiyetin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bu sezon kupada istedikleri sonuçları alamadıklarını dile getiren Hamzaoğlu, "Bunun birçok sebebi var. Sezon başında planlarımızı 'İki kulvarda gideriz.' diye yapmıştık. Sezon içinde beklemediğimiz sakatlıklar bizi etkiledi. Bazı oyuncularımıza fazla yüklenmek zorunda kaldık." diye konuştu.

"Taraftarımız da haklı"

Hamza Hamzaoğlu, kendilerine Spor Toto Süper Lig'deki hedefin daha gerçekçi geldiğini dile getirdi.

Akhisar Belediyespor karşısında alınan yenilginin olmaması gereken bir sonuç olduğuna işaret eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Fakat oyuncularımı hiçbir şekilde suçlayamam. Burada kötü giden bir şey varsa bunun baş sorumlusu biziz. Çünkü bu takımı biz yaptık, bu takımı çalıştıran biziz. Dolayısıyla kötü bir gidiş varsa bunun sorumlularını başka yerde aramayız. Taraftarımız da haklı. Onlar da başarı istiyor. Fakat biz de gerçeklerle hareket etmek durumundayız. Bizim de durumumuz bu. Önümüzde Adanaspor maçı var. Benim için Akhisar Belediyespor maçından ziyade Adanaspor maçı daha önemliydi. Dolayısıyla bazı oyuncularımı da korumak durumundaydım. Çünkü dünkü maçta bile Batalla'yı '45 dakika oynasın sonra Jorquera ile değiştiririz.' diye düşünüyordum ama maçın gidişatı onu yapmamıza engel oldu. Onun kasığında zorlanma oldu ama inşallah cumartesi gününe yetişecek. Oyuncularımızı korumaya ve bu şekilde maçı kazanmaya çalıştık ama kazanmadık."

Hamzaoğlu, dün akşam ki karşılaşmada ilk kez Bursaspor forması giyen yeni transferler Boban Jovic ve Onur Atasaray'ın performanslarından memnun kaldığını dile getirdi.

Artık bugünden sonra lige odaklanmış durumda bulunduklarını vurgulayan Hamzaoğlu, "İnşallah Adanaspor maçıyla iyi bir başlangıç yapacağız. Ondan sonra da diğer maçları da teker teker düşünüp, sezon başı koyduğumuz ilk 5'in içinde ligi tamamlama hedefine sezon sonunda ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz bitmiş değil"

Hamzaoğlu, bir gazetecinin "Takım ligde ve kupada oynadığı 5 resmi müsabakadan galip gelemedi. Bunun sizin ve futbolcular üzerindeki etkisi ne durumda?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bunun psikolojik etkisi olumsuz ama oyuncularımızla konuştuk. Hedefimiz bitmiş değil ve biz bu hedefi yakalayacağız. Buna biz inanıyoruz, inancımız tam. Taraftarımızı bu süreçte memnun edecek oyunu da oynarız. Buna da ihtiyacımız var. Onlara da ihtiyacımız var. Onların sitemlerini de bu sefer haklı görüyorum ama yine de oyuncularımıza bireysel olarak yapılan tepkiler beni üzüyor. Tamam bize yapılabilir çünkü sorumlu biziz sonuçta. Bunu biz kaldırabiliriz, taşıyabiliriz ama oyuncularımızı sahada kaybettiğimiz zaman bu sefer sahadaki gücümüz iyice azalıyor."

Hamzaoğlu, dün akşamki karşılaşmada taraftarların Deniz Yılmaz'a yönelik tepkilerine de değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Deniz Yılmaz'ı biz zaten Kubilay Kanatsızkuş'u kazanma adına kanatta oynatıyoruz. Çocuk fedakarlık yapıyor kendi bölgesinde oynamıyor ama Kubilay'ı artık kazandığımızı düşünüyorum. Bundan sonra o da bu takımın önemli oyuncularından birisi konumuna geldi. O da bu rekabetin içine dahil oldu. Bundan sonra artık herkes bu takıma katkı sağlamaya çalışacak. Deniz'in bu kadar eleştirilmesine ben üzüldüm. Çünkü Deniz bunu hak etmiyor. Sahada olduğu sürece elinden gelini yapmaya çalışıyor. Sadece kötü oynayan o değil hepimiz takım olarak kötüydük. Bence bireysel tepkileri hiç yapmasak daha iyi olur. Onun dışında takım olarak lige odaklandık. Adana maçıyla buna başlayacağız."

Deneyimli teknik adam, transfer çalışmalarıyla ilgili görüştükleri birkaç oyuncunun bulunduğunu, bunun da birkaç gün içinde sonuçlanabileceğini anlattı.

Takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili olarak da yönetimle görüştüklerini vurgulayan Hamzaoğlu, onlarla ilgili de gelişmelerin olacağını ifade etti.

"Sahada mücadele edeceğiz"

Hamzaoğlu, "Taraftarların iç sahadaki maçlarda tepkileri oyuncuları nasıl etkiliyor?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Oyuncularımız üzülüyorlar. Birbirlerine üzülüyorlar. Birisi tepki aldığı zaman diğerleri de üzülüyor. Çünkü 'Bugün ona yarın bana' diyorlar. Hata yapmaktan korkuyorlar. Bundan korkan oyuncu sahada nasıl performansını göstersin ki. Saklanmaya, top istememeye, sorumluluk almamaya başlar. Bunlar etken tabii ama buna engel olacak durumumuz yok şuanda. İnşallah sezon sonunda oyuncularımızı alkışlayan bir taraftar olacak oyunu ortaya koyarız. Her şey bizde bitiyor. Ne desek boş. Sahada mücadele edeceğiz, taraftarımız onun karşılığını verecek."

"Sezon sonuna kadar biraz sabır göstersinler"

Bir gazetecinin "Bazı şeyler neden ters gidiyor?" sorusunu ise Hamzaoğlu, şöyle yanıtladı:

"Belki biz kendimizi tam anlatamıyoruz, belki çıkıp konuşmuyoruz ya da başka beklentiler var. Bunlara cevap veremiyoruz. Bilemiyorum ama bir şeyler uymadı, uymuyor. Ben sadece taraftarlarımızdan şunu rica ediyorum; ben onlar için buraya geldim. 'Bu muhteşem taraftarlarla burada şampiyonluklar, kupalar belki Avrupa'da güzel başarılar yakalarız.' diye geldim ama bir kesimiyle o uymadı. Belki bizim yapımız buraya uymadı. Ben onlardan rica ediyorum, sezon sonuna kadar biraz sabır göstersinler. Sezon sonunda biz bu takımı söylediğimiz hedefte teslim edeceğiz."

Hamzaoğlu, "Devre arasında başka takımlardan 'Bizimle çalışmak ister misiniz?' diye teklif aldınız mı?" sorusu üzerine de "Oluyor ama bir gün bile düşünmedim. Kimseyle görüşmedim" dedi.

Hamzaoğlu: "Bursaspor\'u Sezon Sonunda Söylediğimiz Hedefte Teslim Edeceğiz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamzaoğlu: 'Bursaspor'u Sezon Sonunda Söylediğimiz Hedefte Teslim Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement