Hanefi Bostan, Okul Müdürleriyle İlgili Değerlendirmede Bulundu - Son Dakika
Güncel

Hanefi Bostan, Okul Müdürleriyle İlgili Değerlendirmede Bulundu

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, okul müdürü adaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

24.05.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, okul müdürü adaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Eğitim -Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı içinde paralel bir yapı söz konusu olduğunu iddia ederek, "İstanbul'da sendikamız üyesi olup hakkı gasp edilen okul müdürleri ve yeni okul müdür adayları için 29 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına belgelerle suç duyurusunda bulunarak, kurulan kumpasın bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmasını ve bu kumpası organize eden kişilerin cezalandırılmasını talep etmiştik. Suç duyurumuz bütün engellemelere rağmen nihayet yeni soruşturma aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Yandaş-Sarı sendika, daha doğrusu paralel çetenin kurduğu kumpas İstanbul ili ile sınırlı olmadığı, ülkenin genelinde aynı suçu işledikleri birkaç gün önce medyaya da yansıyan belgelerden ortaya çıkmaktadır" dedi.

Hanefi Bostan, Türk Ceza Kanunu'nun; 122. Maddesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:

Türk Ceza Kanunu'nun; 122. Maddesinin Nefret ve ayırımcılık bölümünün ilgili bentleri şöyledir: Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle; Bir kişiye kamuya arz edilmiş olan bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya kiraya verilmesini, Bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını, Bir kişinin işe alınmasını, Bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını, engelleyen kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. "Görevi kötüye kullanma" başlıklı 257. Maddxesi;"(1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır./ (2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmünü içermektedir. Adaletten, ahlaktan ve değerler eğitiminden dem vuran bu çetenin bütün kirli çamaşırları sergilenerek ipliği pazara çıkarılmalıdır. Bu çete çökertilmeden eğitimde huzuru sağlamak mümkün değildir. Ülke ve eğitim çökerken uyuyanlar, derin uykudan bir türlü uyanmayanlar, uyumaya devam etmeyin, uyanın." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanefi Bostan, Okul Müdürleriyle İlgili Değerlendirmede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement