Çin'de 2022 Asya Oyunları Kovid-19 Yüzünden Ertelense de İnsanlar Tesislerden Faydalanmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Çin'de 2022 Asya Oyunları Kovid-19 Yüzünden Ertelense de İnsanlar Tesislerden Faydalanmaya Başladı

Çin\'de 2022 Asya Oyunları Kovid-19 Yüzünden Ertelense de İnsanlar Tesislerden Faydalanmaya Başladı

HANGZHOU, 12 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinde 19. Asya Oyunları'nın açılışına daha bir yıldan uzun bir süre olmasına karşın kent sakinleri organizasyonun faydasını şimdiden görmeye başladı.

12.08.2022 17:26  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HANGZHOU, 12 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinde 19. Asya Oyunları'nın açılışına daha bir yıldan uzun bir süre olmasına karşın kent sakinleri organizasyonun faydasını şimdiden görmeye başladı. Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 2022 Asya Oyunları'nın Kovid-19 pandemisi yüzünden 23 Eylül-8 Ekim 2023 tarihlerine ertelendiğini söylemişti. Daha önce oyunların 10-25 Eylül 2022 tarihlerinde yapılması planlanıyordu. Buna karşın, Hangzhou Asya Oyunları Organizasyon Komitesi'ne göre Hangzhou'da bulunan 56 yarışma sahası ile 31 eğitim alanının tamamı kademeli olarak halka açılıyor ve 1 Temmuz'dan bu yana 42.000'in üzerinde yurttaş bu tesislere gelerek fiziksel egzersiz yaptı.

35 yaşında bir maraton meraklısı olan Chen, "Eskiden Qiantang Nehri boyunca koşardım. Buradaki (Hangzhou Olimpiyat Merkezi) koşu pisti nehir kenarına göre daha rahat, bu yüzden hemen her gün koşmak için buraya geliyorum" dedi. Organizatörler, yarışma sahaları ve tesislerinin açılışının 2022 Asya Oyunları'nın sağlık, kültür ve sporun ilerlemesinde ve yurttaşların artan ihtiyaçlarının karşılanması ve bunun yanı sıra üst düzey yarışmaların düzenlenmesinde deneyim kazanılmasında oynadığı önemli rollere vurguda bulunduğunu söylüyorlar. Hangzhou Binjiang Olimpik Sporlar Operasyon Şirketi genel müdür yardımcısı Liu Xiaochuan, "Tesislerin Asya Oyunları'ndan önce halka açılması bir tür test çalışması" dedi. Oyunların organizasyon komitesi, tesislerin kalitesinin korunması ve sürdürülebilmesi için bu tesislerin kontrollü ve düzenli bir şekilde halka açılacağı konusunda söz verdi. Tesislerin çalışmasına yardımcı olmak için Hangzhou Olimpiyat Merkezi'nde, yapay zeka kul-lanarak ortam tespiti yapan ve gerekli saha bakımlarını hatırlatan bir sistem içeren dijital tek-noloji kullanıma sunuldu.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de 2022 Asya Oyunları Kovid-19 Yüzünden Ertelense de İnsanlar Tesislerden Faydalanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement