Hanım Ağa Çetesine Ağır Ceza - Son Dakika
Güncel

Hanım Ağa Çetesine Ağır Ceza

Hanım Ağa Çetesine Ağır Ceza

Bursa İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hanım Ağa Çetesi üyelerinin karar duruşması gerçekleştirildi.

15.07.2014 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hanım Ağa Çetesi üyelerinin karar duruşması gerçekleştirildi. 11. Kez hakim karşısına çıkan üyeler, ağır ceza aldılar. Hanım Ağa lakaplı S.Ş. 16 yıl hapis ceza alırken, iki yıl sonda İnegöl'e bağlı Çayyaka köyünde cesedi bulunan üniversiteli Sinem dosyasından da yargılanan Erdal Güneş 77 yıl+müebbet hapis cezası aldı. Diğer iki sanık Yücel Bayzın 36 yıl, Samet Güneş müebbet hapis aldı.

İnegöl'de adam öldürtüp, haraç topladıkları iddia edilen 15 kişilik çete, 23 Mart 2012 tarihinde, polis tarafından düzenlenen operasyon sonucu çökertilmişti. Alanyurt bölgesinde çeşitli mekanlara yapılan baskınlarda 15 kişi göz altına alınırken, adı daha önce de kayıp üniversiteli genç kız Sinem Yurdanur olayı ile gündeme gelen ve 30 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu bildirilen Emrah K., operasyon sırasında, bulunduğu evin kapısını polise açmayıp, tabanca ile intihar etmişti. Düzenlenen operasyonda "örgüt kapsamında adam öldürtmek, suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, konut dokunulmazlığını ihlal, kasten adam yaralama, uyuşturucu ticareti yapma, iş yeri kurşunlama" suçlarından 15 kişiyi gözaltına alınıp tutuklanmışlardı.

2 yıldan bu yana yargılanan hanım ağa çetesinin üyelerinin karar duruşması bu gün gerçekleştirildi. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi, 50 kişiyi mağdur duruma sokan çete üyelerinin gözünün yaşına bakmadı.

Hanım Ağa lakaplı S.Ş. 16 yıl hapis ceza alırken, Sinem Dosyasından da yargılanan Erdal Güneş 77 yıl+müebbet hapis cezası aldı. Diğer iki üye Yücel Bayzın 36 yıl, Samet Güneş müebbet hapis aldı.

Çeteye yönelik düzenlenen operasyon sırasında, cesedi bulunan üniversiteli Sinem Yurdakul olayının birinci derece sanığı Emrah Kaya ise baskın düzenlenen evde intihar etmişti.

ERDAL G.'NİN İFADESİ SİNEM'İ BULDURDU

Öte yandan, Sinem Yurdanur cinayeti ile alakalı ifadesine başvurulan Erdal G.'nin, "Ben normalde Sinem Yurdanur'u tanımazdım. Onun ev arkadaşı olan H.T.'yi de tanımazdım. O dönemde Emrah K. ile çok fazla samimiyetim yoktu. Fakat Emrah, o iki kızla görüştüğünü bana anlatıyordu. Bunlardan bahsederken, 'İstanbullu iki kız' diye bahsederdi. İlişki olarak da normal arkadaş olduklarını söylerdi. Emrah bana, Sinem'in ortadan kaybolmasından çok sonra yani özel bir kanala beraber gidip geldikten sonra bir gün bana Sinem'i öldürdüğünü itiraf etti. Bunu da yine aramızda normal konuşurken ben kendisine 'oğlum gerçekten bir şey yaptıysan söyle' demem üzerine bana kendisinin o dönemde ev arkadaşları ile birlikte kaldığı, Hastane Caddesi üzerindeki eve gittiklerini söyledi. Belli bir süre geçtikten sonra bunu bana anlatmıştı. Ben de kendisine 'sen bana söylemedin, ben de duymadım' deyip konuyu kapattık. Bir daha bu mesele ile ilgili hiç konuşmadık. Benim Sinem ile ilgili herhangi bir olaya hiçbir şekilde dahlim yoktur. Benim tahminim Emrah'ın götürüp attım dediği yer İsaören köyünü geçtikten sonra yol ikiye ayrılır. Çatalın biri Erikli'ye devam eder, diğeri Çayyaka ve Boğazova'ya devam eder. Her iki tarafta da kayalık ve uçurum olan yerler vardır. Benim bu konuda söyleyeceklerim bunlardan ibarettir" ifadesi kayıp kızın cesedine ulaşılmasına vesile olmuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanım Ağa Çetesine Ağır Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullandırarak o anları sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    17:38 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Havran ilçesinde Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Sercan Şık ve MHP İlçe Başkanı Saadettin Kul ile nakliyeciler kooperatifini ve esnaf halini ziyaret etti. Yılmaz, Havran için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylerken, Emin Ersoy da ilçe esnafına kolaylık diledi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı
    17:38 Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı

    Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 5 yıl boyunca sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirdiği projeleri anlattı. İkinci kez seçilmesi durumunda Dikilitaş'ta Spor ve Yaşam Kompleksi'ni hayata geçireceğini söyledi.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.


Advertisement