Haniye, Mavi Marmara'nın Önünden İsrail'e Seslendi - Son Dakika
Güncel

Haniye, Mavi Marmara'nın Önünden İsrail'e Seslendi

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, "Biz buradan bütün dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz.

02.01.2012 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, "Biz buradan bütün dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz. Ey İsrail, Mavi Marmara'nın Gazze sahilinde ulaşmasını engellemiş olabilirsiniz ama bugünkü gibi Gazzeliler Mavi Marmara'ya ulaşmış durumda" dedi. Mavi Marmara gemisin gezen Haniye aktivistlerin hayatını kaybettiği yerde durarak dua etti. Filistin bayrağını sallayan Haniye sol eliyle de zafer işareti yaptı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, yoğun güvenlik önlemleri altında Mavi Marmara gemisinin bulunduğu Haliç Tersanesi'ne geldi. Haniye, Mavi Marmara gemisini gezmeden önce bir basın toplantısı yaptı. Toplantı sırasında Haniye, Arap korumalar tarafından korundu. Haniye basın toplantısında, Türkiye ve Türk halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Haniye, dün akşam yaptığı görüşmeden de bahsederek Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

"SİZİN ŞEHİTLERİNİZ BİZİM ŞEHİTLERİMİZ..."

Haniye Mavi Marmara gemisi önünde yaptığı basın toplantısında, " Allah yolunda şehit olanları öldü sanmayın onlar Allah yolunda yaşamaya devam ediyordur. Gazze'den ve kuşatılmış Mescid-i Aksa'dan size geldik. Milyonlarca Filistin halkının selamlarıyla sizlere geldik. Kuşatılmış Filistin halkının duygularıyla sizlere geldik. Filistin halkı davasının haklılığından hiçbirşey kaybetmemiştir ve taviz vermemiştir. Gerek Filistin halkı gerekse şehitler adına Mavi Marmara şehitlerinin ailelerini selamlamak istiyorum. Dünyaya şunu açıklamak istiyoruz ki sizin şehitleriniz bizim şehitleriniz, sizin yaralılarınız bizim yaralılarımızı, sizin kanınız bizim kanımız. Hamas Gazze'de seçimleri kazandıktan sonra Gazze halkı üzerine bir ambargo dayattılar. Bu ambargoyla bizim siyasi davranışımızı değiştirmemizi istediler. Filistin davası dünyanın her tarafına yayılmış bu davayı ayırmak istediler. Bu ambargoyla çok ciddi savaş açtılar. Bu savaşlarda bin 500 den fazla şehit verdik 5 bin yaralımız var. 5 binden fazla ev yerle bir edildi. Bu ambargonun amacı Hamas'ı hükümetten uzaklaştırmaktı ve yine amaç Filistin davasını unutturmaktı" dedi.

"MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ SAYESİNDE AMBARGOYU KIRDIK"

İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla bütün dünyaya bir mesaj vermek ve Filistin davasını haksızlaştırmak istediklerini belirten Haniye, "Filistin tarihinin İslam ümmetinin sayfasında önemli bir yeri olan Mavi Marmara'nın yanı başında şunu ifade etmek isterim. Mavi Marmara şehitleri sayesinde biz ambargoyu kırdık ve İsrail karşısında zafer kazandık. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Gazze sahillerine kadar uzandı. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Filistin şehitlerinin kanlarıyla birleşerek, gelecek için umut vaat etti. Türkiye kendi rolüne tekrar döndü Mavi Marmara olayıyla. Biz buradan bütün dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz. Ey İsrail, Mavi Marmara'nın Gazze sahilinde ulaşmasını engellemiş olabilirsiniz ama bugünkü gibi Gazze'liler Mavi Marmara'ya ulaşmış durumda" dedi.

Mavi Marmara şehitlerinin unutulmaması için Gazze limanında onlar için özel bir bölüm yaptıklarını söyleyen Haniye, "Mavi Marmara şehitlerinin unutulmaması için Gazze limanında bir yer yaptık. Buranın adını Mavi Marmara şehitleri koyduk. Orada dokuz ayrı bölüm yaptık. Her bir bölüme bir şehidin adını verdik. Bir vefa borcu olarak Filistinliler olarak üzerimizdeki sorumluluğu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu vefa borcu şu demek. Filistin davasından asla vazgeçmeyeceğiz ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Mavi Marmara davasına vefa demek Kudüs davasından vazgeçmemek, Filistinli esirleri kurtarmak için sonuna kadar mücadele etmek anlamına gelir" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

İsmail Haniye, "Bu güzel şehirde buradan Türkiye halkına ve Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerimi iletiyorum. Çünkü Filistin davasında bizi asla yanız bırakmadılar Dün sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmede anladım ki Filistin davası Türk halkının gönlünden sıcacık yerini koruyor. Bütün Türk halkına buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle de Türkiye'de Filistin davasını Türk halkının önemli bir davası olarak gören herkese teşekkür ediyorum. Yapılan anlaşmalardan sonra İsrail hapishanelerden kurtulan Filistinli kardeşlerimize ev sahipliği yapan Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimiz sizin kardeşleriniz sizin misafirleriniz. Onlar Filistin davasını canlı tutacak önemli kişiler. İşgalciler karşısında kesinlikle gevşeme göstermeyeceğiz; kesinlikle yılmayacağız. Mavi Marmara'nın önünden bütün dünyaya ilan etmek isterim ki Gazzeliler yılmadı. Filistinliler zafer kazanmıştır. Mavi Marmara sayesinde bizim için uygulanan bütün oyunlar bozulmuştur" diye konuştu.

MAVİ MARMARA'DA DUA ETTİ, FİLİSTİN BAYRAĞI SALLADI; ZAFER İŞARETİ YAPTI

Haniye konuşmasının ardından Mavi Marmara'yı gezdi. Haniye gezi sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı ve gözlerini sildi. Haniye aktivistlerin geminin içinde hayatını kaybettiği bir yerde durarak ölenler için dua etti. Hem Türk hem de Arap korulamalar tarafından korunan Haniye, Mavi Marmara gemisinde ölenlerin aileleriyle sohbet etti ve kucaklaştı. Haniye daha sonra geminin kaptan köşküne girerek, Mavi Marmara'nın kaptanı Mahmut Tural ile tokalaştı. Bir süre burada kaptan köşkünü de inceleyen Haniye daha sonra güverteye çıktı. Burada Filistin bayrağını sallayan Haniye sol eliyle de zafer işareti yaptı. İsmail Haniye daha sora tekbirler eşliğinde aşağı indi ve yoğun güvenlik önlemleri altında aracına bindi. Haniye ve beraberindekiler daha sonra uzun bir koruma konvoyu eşliğinde Haliç Tersanesi'nden ayrıldı.

PÇK - UC(BB) - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haniye, Mavi Marmara'nın Önünden İsrail'e Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement