Hannover Filistin İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Hannover Filistin İçin Yürüdü

Hannover Filistin İçin Yürüdü

Hannover'in merkezi olan Kropke'den başlayan yürüyüş Steintor meydanında son buldu.

27.07.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hannover'in merkezi olan Kropke'den başlayan yürüyüş Steintor meydanında son buldu. Filistin ve Türk Bayraklarının taşındığı yürüyüşe çok sayıda çocuk da katıldı.

Yürüyüşe katılanların çoğu Filistin atkısı takıp yüzlerini Filistin bayraklarıyla boyadı. İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır silahlarla yaptığı saldırıların durması için düzenlenen yürüyüşte Almanya veriyor İsrail öldürüyor, Filistin'e özgürlük, Çocuklar ölmesin, Çocuk katili İsrail sloganları atılıp, İsrail yönetimini ve ona destek veren ülkeleri kınayan konuşmalar yapıldı.

Bir grup İsrail yandaşı da İsrail bayrağı açıp yürüyenleri protesto etti. Polis İsrail bayrağı açanları hemen olay yerinden uzaklaştırarak provokasyonları önledi. Yürüyüşe Türklerin yanı sıra Araplar ve Almanlar da destek verdi. Etkinlikte hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN

UETD üyelerinden Mehmet Zengin İsrail'in artık Gazze'ye ve Filistin halkına yaptığı katliamlara son vermesini beklediklerini söyledi. İsrail'i lanetlediklerini söyleyen Zengin, 'Filistinli kardeşlerimiz için yürüdük. Çocuk katillerinin bu saldırılarını durdurmasını istiyoruz. Almanya'nın bunlara destek vermemesini bekliyoruz. Almanya'da yaşıyoruz ve Almanya'nın İsrail'e destek vermesine üzülüyoruz. İsrail'i lanetliyoruz. Biran önce bombaların tamamen susmasını istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hannover Filistin İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement