Hapis cezası onanan Çilem Doğan'dan Yargıtay'a itiraz: Bu karar bana 'Neden ölmedin" mesajı veriyor - Son Dakika
3.Sayfa

Hapis cezası onanan Çilem Doğan'dan Yargıtay'a itiraz: Bu karar bana 'Neden ölmedin" mesajı veriyor

Adana'da, kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği iddiasıyla eşini öldüren ve yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası onanan Çilem Doğan, avukatı aracılığıyla Yargıtay'a itirazda bulundu. Yaşadıklarına tüm Türkiye'nin şahit olduğunu belirten Doğan, "Bu karar bana, 'Neden ölmedin, kendini savunmamalıydın' mesajı veriyor" ifadesini kullandı.

15.12.2021 15:30  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye 6 yıldır Çilem Doğan'ın hikayesini yakından takip ediyor. 30 yaşındaki Doğan, 2013'te evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut'u, şiddet gördüğü ve kendisini fuhşa sürüklemek istediği gerekçesiyle, 8 Temmuz 2015'te tabancayla vurarak öldürdü.

50 BİN TL KEFALETLE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Tutuklanan Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tahrik ve iyi hal indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Doğan'ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliyesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti, Çilem Doğan'ı 20 Haziran 2016'da 50 bin TL kefaletle tahliye etti.

15 yıl cezası onanan Çilem Doğan: Bu karar bana 'Neden ölmedin' mesajı veriyor

15 YIL HAPİS CEZASI ONANDI

Dava, Yargıtay'a gönderildi. 5 yılın ardından Doğan'ın 15 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından geçen ay onandı. Kararla birlikte Doğan, yeniden cezaevine gireceği günü beklemeye başladı.

15 yıl cezası onanan Çilem Doğan: Bu karar bana 'Neden ölmedin' mesajı veriyor

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMI KULLANDIM"

Cezasının onaylanmasının ardından Çilem Doğan, avukatı İsa Ayanoğlu aracılığıyla karar hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazda bulundu. İtiraz kabul edilirse karar, Ceza Genel Kurulu'na gönderilecek. Yaşadıklarına tüm Türkiye'nin şahit olduğunu dile getiren Doğan, karara çok üzüldüğünü fakat ayakta durmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Meşru müdafaa hakkı önemli bir haktır. Benim durumum buna uyuyor. Fakat Yargıtay bunu uygulamadı. Her gün benim gibi kendini savunmaya çalışan kadınlar ölüyor. Bu karar bana, 'Neden ölmedin, kendini savunmamalıydın' mesajı veriyor. Yaşadıklarım hastane raporları, şikayet dilekçeleriyle belgelenmiştir. Buna rağmen olay, doğrudan 'adam öldürdüm' gibi ele alınmıştır. Davamın haklılığına güveniyor ve adaletin yeniden tecelli edeceği yönünde umudumu koruyorum" dedi.

Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu ise itiraz dilekçesini sunduklarını ve olumlu cevap alacaklarına inandıklarını belirtti.

15 yıl cezası onanan Çilem Doğan: Bu karar bana 'Neden ölmedin' mesajı veriyor
15 yıl hapis cezası onanan Çilem Doğan: Bu karar bana 'Neden ölmedin' mesajı veriyor
Hapis cezası onanan Çilem Doğan\'dan Yargıtay\'a itiraz: Bu karar bana \'Neden ölmedin" mesajı veriyor
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Hapis cezası onanan Çilem Doğan'dan Yargıtay'a itiraz: Bu karar bana 'Neden ölmedin' mesajı veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • erhan yazar: tabi devir kadınların devri..hep haklı olan kadın..erkeği öldürmek ödüllendirilmeli..bu kadar yüz verilirse yakında zevk için kocasını öldürenler olur..nefsi müdafsymış birde..fuhuşa sürüklemişmiş dövmüşmüş 4 15 Yanıtla
  • Şenol Mirza: Kadın cinayetleri nerede erkek ölünce ses yok 3 6 Yanıtla
  • Şenol Mirza: Yalan boşan gitsin idam verilmedi adalette güven yok 0 8 Yanıtla
  • Ergin Yıldız: Çok konuşunca hakim acimiyor,mahkemede az konuşcaksin.. 0 0 Yanıtla
  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement