Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama - Son Dakika
Magazin

Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama

Sıla Gençoğlu'nun şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olduğu Ahmet Kural, 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural mahkeme sonrası ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

23.04.2019 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sonrasında hakkında çıkan karardan hoşnut olmayan Ahmet Kural avukatıyla birlikte çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve "Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge sallıyor. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum; Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Ahmet Kural, mahkeme sonrası sosyal medya hesabından da bir açıklama daha yayınladı:

"SAVUNMA HAKKI İLKELERİ TAMAMEN YOK SAYILDI"

"Bugün hukukun temel ilkelerinden olan adil yargılanma ve savunma hakkı ilkeleri tamamen yok sayıldı ve tarafıma hiçbir şekilde söz verilmedi. Duruşmada hazır bulundurduğum tanıklarımın dinlenmesi taleplerimiz reddedildi. Olayın aydınlatılması ve çelişkilerin giderilmesi için ve haklılığımızı ispat edeceğimiz için toplanmasını istediğim tüm delillerimin de reddedilmesiyle hakkımda ceza kararı verildi. Ancak hatırlatmak isterim ki burada ceza alıyor olmam suçlu bulunduğum anlamına gelmiyor. Bu dava henüz bitmedi. Hukuki olarak avukatlarım bir üst mahkemeye giderek verilen bu karara itiraz edecekler. Düşünün ki karşı tarafın çalışanı olan tanıkları dinlenmiş ancak görgü tanığı olan ve Sıla'nın o gece evden sakin bir şekilde çıkıp gittiğini gören karşı komşum duruşmada hazır edilmesine rağmen mahkemece dinlenmedi. Avukatım Sibel Aydın'ın da mahkemede söylediği gibi eğer tek taraflı beyanlar ve sadece karşı tarafın tanıkları dinlenerek karar verilecek idiyse neden duruşma yapıldı anlamak mümkün değil. Mahkeme kararını yazıp bana tebliğ edebilirdi. Bu durumda birileri çıkıp lütfen bana anlatsın. Hakkınızda bir suç istinadı var ve kendinizi savunmanıza izin verilmiyor. Deliller yok ediliyor ama yine de adalete olan inancımı yitirmemeye, umutlu olmaya çalışıyorum. Ben bu davanın arkasındayım. Tekrar tekrar söylüyorum kimseye şiddet uygulamadım, hakaret etmedim, kimseyi tehdit etmedim. Haklılığımı ispat etmek için sonuna kadar savaşacağım. Her vatandaş gibi hakkımı aramaya devam edeceğim. Hepimizin adil yargılanma ve savunma hakkı olduğunu hatırlatarak adaletin tecelli edeceğine inanıyorum."

Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama
Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural\'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama

Son Dakika Magazin Hapis Cezasına Çarptırılan Ahmet Kural'dan Mahkeme Sonrası İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • KAFADAR: BİZ SENELERDİR NEYİN KAVGASINDAYIZ BE AHMET ÜLKEDE ADALET HUKUK İÇİN YA AMIN OLACAK YA ÇOK PARAN YADA AKPARTİLİ OLACAN 21 2 Yanıtla
  • Durbunlu: Cezani buldun mu ahmet kural dur daha seni neler bekliyor tv de magazinde is bulamayacaksin cunku turk milleti unutmaz yazdi bir kere seni kara kapli deftere isin zor 2 20 Yanıtla
  • Xxx: Adamsın kardeşim hiç dert etme kendine su akar yolunu bulur sonuna kadar destekliyoruz seni kardeşim... 15 3 Yanıtla
  • ... : Adamsın peşini bırakma 12 5 Yanıtla
  • .: O değilde ahmet meslek hayatın bitti bence sen ona bir hal bul bunlar gecerde iş ne olacak türkiye böle şeylerde çok hassas bundan sonra işin çok zor 5 12 Yanıtla
  • Ahmet kural adamdir: Boş ver o kadın ömür boyu hapis ALDI erkek olan o kadınla artık arkadaşlık yapmaz 12 1 Yanıtla
  • Ali: Hakim kadinmiydi blader !? Oyleyse yapcak bisey yok. Siddete mariz kaldiysa zamaninda seni dinlemezz 6 3 Yanıtla
  • Sedef: Sıla gülben herkes artık gülüyo olanlara 9 0 Yanıtla
  • alo dayi: ne üzülüyün.Ülkede adalet olmadigi icin bu karar cikti yoksa 5 yilin vardi gayet net.Bu cezayida paraya cevirir yatmadan cikarsin. 1 8 Yanıtla
  • ASENA: Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayrami.....T.B.M.M.nin 99. Açiliş Yildönümü...!!!! Niçin Bu Günle İlgili Bir Haber Yok !!!??? 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.


Advertisement